5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Asian Tourin valitsema suunta maksoi kiertueen ranking-voittajan Open-paikan

David Lipsky voitti Asian Tourin rankingin kaudella 2014, ja sai paikan seuraavana kesänä St Andrewsissa pelattuun Open Championshipiin. Kuva: Getty Images

Sauditaustaisen LIV Golf Investmentsin tukema kiertue otti R&A:n päätöksen raskaasti.

Golfin eurooppalainen hallintoelin, R&A, on evännyt Asian Tourin kokonaiskilpailun voittajan automaattisen osallistumisoikeuden Open Championshipiin.

R&A kertoi lausunnossaan päivittävänsä aika ajoin niin sanotut Open-exemptionit ja korosti harkitsevansa kaikki aiheeseen liittyvät muutokset huolellisesti.

Rivien välistä on tulkittavissa, että R&A:n päätös on vastaus sauditaustaisen LIV Golf Investmentsin ja uuden perusteilla olevan kiertueen suunnitelmille, jotka ovat järisyttäneet isojen kiertueiden ja lajijärjestöjen mielenrauhaa.

LIV Golf teki hiljattain 200 miljoonan dollarin arvoisen pitkäaikaisen investoinnin Asian Touriin, joka otti kiistaa herättäneen ja aiemmin European Tourin ohjelmaan kuuluneen Saudi International -kilpailun siipiensä suojiin.

Asian Tour ei peitellyt pettymystään R&A:n ratkaisuun.

”Kiertueemme jäsenet ovat yllättyneitä ja pettyneitä R&A:n päätökseen jättää kokonaiskilpailun voittaja Open Championshipin ulkopuolelle. Se ei sisällä selkeää perustetta, eikä tue R&A:n arvostamaa työtä, jota kiertueemme tekee Aasian ja Tyynenmeren alueella golfin tunnettuuden edistämiseksi”, AT:n lausunnossa sanottiin.

Aasian kiertueen pelaajayhdistys ja AT:n johto vetoavat lausunnossa R&A:n pääjohtajaan Martin Slumbersiin, jotta se harkitsisi vielä kokonaiskilpailun voitosta ansaitun Open-paikan säilyttämistä exemption-listalla.

Asian Tourilla on R&A:n ratkaisusta huolimatta edelleen tarjolla reittejä Open Championshipiin, johon pääsevät Singapore Openin, Korea Openin ja New Zealand Openin voittajat. Mainitut turnaukset kuuluvat muutamien muiden kiertueiden kanssa AT:n kisakalenteriin.

Koronapandemian aiheuttamasta sulusta pahasti kärsineen Asian Tourin on määrä jatkua tammikuussa kahdella Singaporessa pelattavalla turnauksella. AT:n rankingin kärjessä on Australian Wade Ormsby.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje