Asian Tourin toimitusjohtaja erosi, syynä yhdistymissuunnitelmat ET:n kanssa? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Asian Tourin toimitusjohtaja erosi, syynä yhdistymissuunnitelmat ET:n kanssa?

Mike Kerrin ero tuli yllätyksenä. Kuva: Getty Images.

Golfin jenkkikiertueilla menee hyvin, mutta moni kansainvälinen huippukiertue kärvistelee kasvuhalujen ja taloudellisten realiteettien keskellä.

European Tour on jäänyt jälkeen PGA Tourista isosti, eikä Asian Tour vastaavasti ole pystynyt nostamaan profiiliaan juuri lainkaan viime vuosina, vaikka lajin kasvu mitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee jatkossa keskittymään Aasiaan.

Yksi ajatus on ollut yhdistää sinänsä vahva European Tourin brändi Aasian rahavirtoihin sulauttamalla Asian Tour ja European Tour yhteen. Keskusteluissa on ollut jo pitkään esillä entistä laajamittaisempi yhteistyö kiertueiden välillä.

Tiivistetysti kyse on ollut siitä, että kiertueet ja valtaosa niiden yhteistyökumppaneista haluaisi yhdistyä, mutta Asian Tourin pelaajat ovat sitä vastaan. Ja pelaajien yhdistys käyttää molemmilla kiertueilla paljon valtaa.

Suunnitelmat ovat herättäneet AT:n pelaajissa huolta siitä, että osallistumismahdollisuudet vähenevät, kun ET:n pelaajat saavat nykymallin mukaan toimittaessa lähtökohtaisesti leijonan osan paikoista yhteiskisoihin.

Eräs yhdistymisen vetureista on ollut Asian Tourin tänään irtisanoutunut toimitusjohtaja Mike Kerr.

”Toimitusjohtaja Mike Kerr on irtisanoutunut tänään kolme ja puoli vuotta kestäneen työsuhteen jälkeen”, Asian Tour ilmoitti tänään lyhyesti ja ytimekkäästi.

Julkilausuma oli lyhyt, eikä siinä mainittu mitään Kerrin mahdollisesta seuraajasta.

Kerrin asema tuli kyseenalaistetuksi jo lokakuussa, kun kiertueen pelaajat istuivat alas yhdistymissuunnitelmien tiimoilta Macaon kisan yhteydessä ja jättivät keskustelutilaisuuden tuloksena Asian Tourin johdolle tiedotteen, jossa kertoivat suhtautuvansa yhdistymissuunnitelmiin vähintäänkin suurella varauksella.

Sen jälkeen Kerr vakuutteli pariinkin otteeseen, että pelaajien huoli on otettu tosissaan ja ettei yhdistyminen tarkoita sitä, että AT:n pelaajien osallistumismahdollisuudet tulevat vähenemään.

Pelaajien keskuudessa yhdistymissuunnitelmiin suhtaudutaan kaksijakoisesti. Siinä missä esimerkiksi Thongchai Jaidee on käyttänyt ääntänsä yhdistymistä vastaan, on Thaimaan nouseva tähti Kiradech Aphibarnrattervehtinyt suunnitelmia ilolla.

”Jotkut pelaajat ovat tyytymättömiä Mike Kerriin, osa on tyytyväisiä häneen. Minun mielestäni hän on liikemies. Hän saa hommat tehtyä. Hän on hyvä mies”, Aphibarnrat sanoi BMW Mastersin yhteydessä marraskuussa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Touristelija says:

  AT:n taru on ollut henkihieverissä jo pari vuotta ja ET:n kannattaa ottaa sieltä kalenteriinsa viimeiset rahakisat. AT ei pysty pitämään puoliaan pelillisesti euroopalle. Esimerkiksi ADT on tasoltaan aivan kuraa, fieldit pieniä ja pelurit FT tasoa. ET tuleminen vahvistaa myös tuota kakkostouria CT:n haltuunoton kautta. Ennustan AT:n saavan 20% pelipaikoista, mikäli ei tehdä täydellistä fuusiota. Täydellisessä fuusiossa pelurin taso ratkaisee, pääseekö mihin categoriaan.

 • Niinkö? says:

  Mielenkiintoisia näkemyksiä. Laittaisitko jotain faktaa esimerkiksi linkkien muodossa tuosta ADT:n fieldien pienuudesta. Minusta ne ovat näyttäneet aika täysiltä huomioiden aikataulut ja valoisan ajan määrä. Samalla kiinnostaisi tuo tason määrittely, kun kärjessä mennään melkoisen kovaa koko ajan ja WGR rankingit ihan toista luokkaa kuin FT:llä.. tai edes meidän AT pelureilla. ADT itse kertoi ennätyksellisestä vuodesta 27 kisan muodossa ja kasvaneensa tuohon noin kolmessa vuodessa alkuvuosien vaikeuksien jälkeen. Niin tai sitten taas kerran yhdellä nimellä piti yrittää heittää kuraa johonkin suuntaan kun oma touhu on niin kuralla…

 • Kustaa kalli says:

  T arvitaan näitä eritasoisia toureja jotta saadaan voittajia jotka näin voivat perustella ammattilaisuuttaan ( tai mitä tahansa sijoittumista ) fakta han on että muuten osalla olisi vain klubiscrambleja kalenterissa!

 • Kommentti_1 says:

  Jos European Tour ja USA PGA ovat mestaruussarjaa niin tarvitaanhan näitä divarisarjojakin mistä ponnistaa ylöspäin. Golf on siitä helppo laji, että tarvitaan vaan pari voittoa niin elämä on mallillaan. Ensinnäkin voitan oman seurani mestikset. Saan villin kortin johonkin CT tai mihin vaan esim. missä Pyykölän Henri pelasi. Voitan senkin. Saan villin kortin taas ja parin voittoa perä perää niin olen Ryder Cupissa, voittanut Masterissin ja maailman listan ykkösenä. Voitan vaan about 10 kisaa peräkkäin. Sehän on kuin olisi Usain Bolt. Voittaminen on niin helppoa vai miten se nyt menikään…

 • jippii says:

  Maailmalla golfissa on vielä munaa, johtajat lähtevät tai pannaan pihalle jos eivät sovi toimintaan ja omaavat huonon maineen pelasjien keskuudessa. Suomessa annetaan lisää krediittiä, kun ne hölmöyksissään tilaavat 600.000 eurolla, suunnilleen facebook sivuston ja maksavat siitä vielä vuosimaksua 150.000 !