28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour

Tulikuuma Justin Rose iski hurjan lopputuloksen Indonesian Mastersissa

Kiradech Aphibarnrat tienasi viimeisen reiän eaglella paikan ensi kevään Masters Tournamentiin.

Justin Rose jatkoi loppuvuoden hienoja peliotteitaan Royale Jakarta Golf Clubilla käydyssä Aasian kiertueen kilpailussa, kun hänen 72 reiän lopputuloksensa (259) alitti kentän parin peräti 29 lyönnillä.

Kierrostulokset 62–69–66–62 taituroinut Rose johti kisaa alusta alkaen jättäen turnauksessa toiseksi tulleen Thaimaan Phachara Khongwatmain kahdeksan lyönnin päähän. Kyseessä on englantilaisen ylivoimaisin voitto 18 vuotta kestäneellä ammattilaisuralla.

Tämän hetken kuumin pelaaja on sijoittunut jokaisessa kymmenessä edellisessä kilpailussaan kymmenen joukkoon. Tähän jaksoon mahtuu Indonesian ohella voitot myös WGC-sarjaan kuuluvassa HSBC Champions -turnauksessa sekä Turkish Airlines Openissa.

Vuoden 2013 U.S. Openin voittaja on koonnut urallaan yhteensä 18 voittoa pääkiertueilla. Indonesian Mastersin ykköstila oli hänelle ensimmäinen Aasian kiertueella.

Rose tuli suuren yleisön tietoisuuteen sijoituttuaan vuoden 1998 Open Championshipissä jaetulle neljännelle sijalle 18-vuotiaana amatöörinä. Britti oli juniorina poikkeuksellinen lahjakkuus, sillä hän alitti ensimmäisen kerran 70 lyönnin rajan 18 reiän kierroksella oltuaan 11-vuotias. Kolme vuotta myöhemmin hänen tasoituksensa oli +3.

Jakartassa viidenneksi sijoittunut Kiradech Aphibarnrat varmisti samalla paikan huhtikuussa pelattavaan kauden ensimmäiseen major-turnaukseen Masters Tournamentiin. Hän nousee tuoreella maailmanlistalla sijalle 49, kun vuoden lopussa rankingin kaikki 50 parasta saavat kutsun Augustaan.

Helpolla thaimaalaisen ”major-tavoite” ei tullut, sillä hän onnistui tekemään finaalikierroksen 18. reiällä nousun viiden joukkoon sinetöineen eaglen.

Mastersiin lähtee myös viikonvaihteessa neljänneksi sijoittunut Japanin Yusaku Miyazato, joka kiipeää OWGR-rankingissa 58. sijalta 50:nneksi.

Aphibarnratin ja Miyazaton onnistumiset merkitsivät sitä, että USA:n Peter Uihlein ja Etelä-Afrikan Dylan Frittelli putosivat top 50:stä. Molempien pääsy Mastersiin edellyttää nyt voittoa jossain alkuvuoden PGA Tourin ”täysien pisteiden” kilpailuissa tai ylipäänsä paluuta 50:n joukkoon 25. maaliskuuta päivitettävällä maailmanlistalla.

Indonesian Mastersissa oli mukana myös Teemu Putkonen. Hän pelasi kierrostuloksen 75−69, ja karsiutui jatkosta yhdellä lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje