23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour

Teemu Putkosella onnistunut viikonvaihde Aasian kiertueella

Tammikuussa kortin AT:lle saanut Putkonen jätti Bangladeshissa taakseen monta kovaa nimeä.

Teemu Putkosen (par) ensimmäinen kilpailu Aasian kiertueen pelaavana jäsenenä sujui mallikkaasti. Hän pelasi kilpailun päätöspäivänä tuloksen 70, ja nousi hienosti 26. sijalle.

Suomalainen teki lauantain kierroksella viisi birdieä ja neljä bogia. Hän aloitti päivänsä bogilla, mutta paikkasi virheensä viidennen reiän birdiellä. Sama bogi-birdie-kaava toistui kolme kertaa 16. reiällä saakka, minkä jälkeen Putkonen teki vielä yhden birdien.

”Päivä oli hyvin tasainen, eikä mitään erikoista tapahtunut kuin vasta 11 reiällä, jossa tein todella kriittisen bogi-pelastuksen: tästä kierros olisi voinut lähteä ihan eri suuntaan. Flaieri raffista yli griinin, tielle alas ja 50 metriä griinin taakse puskaan”, Putkonen sanoi.

”Loppuun sain todella hyvät putit sisään 16. ja 18. reiällä vaikeista paikoista, niin jäi positiivinen mieli päivästä.”

Putkonen alkoi päästä lyöntietäisyyksistä paremmin jyvälle vasta jatkokierroksilla.

”Kaksi ensimmäistä päivää olin mittojen kanssa ihan hukassa, kun en tajunnut kuinka suuri mittaero aamulla ja iltapäivällä on, mutta kun sen tajusin, niin heti alkoi napsumaan enemmän griinejä.”

”Jatkan samoja hommia, ja kun jokaisella osa-alueella kehitytään pikkuhiljaa, niin olen varma että hyviä sijoituksia alkaa tippumaan. Varsinkin kun tämä kenttä ei oikein päästä peliäni oikeuksiin, kun löin vaan yhden draivin per päivä.  Draivit ovat yksi parhaista osa-alueistani, kun lyön pitkälle ja tarkasti.”

Putkosen onnistumista korostaa sekin, että taakse jäi useita rutinoituneita ja menestyneitä Aasian kiertueen pelaajia.

Kurmitola Golf Clubin kentällä, Dhakassa pelatun kilpailun voitti Thaimaan Jazz Janewattananond (-17). Eroa kisan suurimpiin suosikkeihin kuuluneeseen isäntämaan SiddikurRahmaniin kertyi neljä lyöntiä. USA:n Dodge Kemmer (-11) oli kolmas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje