11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour

Putkonen: Tämä on mahtava askel eteenpäin urallani

Suunnitelma mentaalivalmentajan kanssa auttoi keskittymään karsintafinaalin päätöspäivänä olennaiseen.

Teemu Putkonen oli Aasian kiertueen karsintahuipennuksen jälkeen tyytyväinen mies. Saihan hän tuloksellisesti hankalan kauden jälkeen hienon palkinnon AT:n vahvan pelioikeuden muodossa.

”Melkein kaksi ja puoli vuotta olen ollut nyt Aasiassa, ja tämä on mahtava askel eteenpäin urallani. Viime vuosi oli aika raskas henkisesti, kun tuntui että pelasin hyvin, mutta se ei näkynyt tuloksissa. Siksi tämä oli täydellinen aloitus kaudelle 2017”, hän sanoi sunnuntaina.

Kortin hankinta on kiertueella kuin kiertueella vaativa savotta, vaikka Putkosella ei näyttänyt olevan kummassakaan pelaamassaan AT:n karsintaturnauksessa suurempaa hätää. Ilman laadukkaita pelin eri osa-alueita ja huolellista suunnittelua lopputulema ei olisi ollut nähdyn kaltainen.

”Olen jo pidemmän aikaa pelannut hyvin, niin hyvillä mielin pääsin lähtemään vikalle kierrokselle – ja varsinkin kun kenttä istuu mulle tosi hyvin silmään, niin tiesin että kun jatkan vaan samoja hommia, niin varmasti menee hyvin.”

”En itse asissa tiennyt ollenkaan tilannetta missä raja meni, kun en halunnut katsoa tuloksia kisan aikana – katsoin tulokset vasta kilpailun jälkeen. Tiesin millä sijalla itse olin, ja missä kärki meni. Meillä oli mentaalivalmentajan kanssa hyvä plääni kisaan, niin keskityin vaan omaan tekemiseen koko päivän.”

Putkonen myönsi jännittäneensä alkuun Bangkokin karsintafinaalia, mutta homman päästyä kunnolla käyntiin hän saattoi vain laittaa ”autopilotin” päälle.

”Peli kulki todella hyvin kun päästiin alkujännityksestä. Sanoisin, että jokainen osa-alue oli todella vahvaa, mutta erityinen maininta lähipeliin ja puttaamiseen. En missannut yhtään up & downia koko viikkoon, ainoat yli parin tulokset tuli kun löin veteen.”

Tässä vaiheessa Putkonen ei vielä osaa arvioida, kuinka monta kilpailua hän tulee pelaamaan vuoden aikana. Se on ainakin selvää, että kauden pelikalenteri koostuu kolmen eri kiertueen turnauksista.

”Kauden ohjelma on vielä vähän auki, mutta ehdottomasti vahvimman kalenterin saan Aasian kiertueen ja Kiinan PGA Tourin kisoilla. Kun molemmat kiertueet julkaisevat kalenterinsa, pääsen vasta suunnittelemaan tulevia ohjelmia paremmin.”

”Nyt keväällä kuitenkin pelaan jonkun verran ADT:ta (Aasian kakkoskiertue) ennen kuin AT ja Kiinan PGA Tour alkavat. Myös muutaman karsinnan pelaan Kiinan Euroopan kiertueen kisoihin.”

Putkosen pidemmän ajan suunnitelmat liittyvät Yhdysvaltoihin. Pääsy USA:n kakkoskiertueelle, Web.com Tourille, mahdollistuu PGA Tour Chinan rankingin viidelle ensimmäiselle, ja tämä kuuluu hänen merkittävimpiin tavoitteisiinsa.

”Se on helpoin tie PGA Tourille”, hän mietti.

Juttua päivitetty 16.1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje