Janne Kaske onnistui vaikeuksista huolimatta pysyttelemään viiden joukossa. Kuva: Asian Tour
Asian Tour |
19.5.2017

Kaske yhä kärjen tuntumassa Bangkokissa – Putkonen vain kaksi lyöntiä top 5:stä

Vaatimaton kakkoskierros ei tärvellyt Janne Kasken menestysmahdollisuuksia. Teemu Putkonen nauttii pelaamisestaan Thai Country Clubilla, ja tulos on ollut sen mukainen.

Thailand Openia johtaneen Janne Kasken (-8) meno ei ollut perjantaina yhtä lennokasta kuin avauspäivänä. Hän tarvitsi toisella kierroksella kymmenen lyöntiä enemmän, mutta ero kärkeen ei päässyt liian suureksi.

Matkaa paalupaikan ottaneeseen Intian Gaganjeet Bhullariin on kolme lyöntiä.

Thai Country Clubin kentän takaysiltä urakkansa aloittanut Kaske teki heti ensimmäiselle reiälle bogin. Meno oli jatkossakin hieman tahmeaa, sillä 13 seuraavan reiän jaksossa hänelle merkittiin neljä bogia lisää.

Kaske oli kierrostaan 14 reiän jälkeen kolme yli, mutta peräkkäiset birdiet 16. ja 17. (kentän 7. ja 8.) reiällä korjasivat tilannetta huomattavasti.

Tuloksen 72 lyönyt porvoolainen jakaa Aasian kiertueeseen kuuluvan kilpailun puolivälissä viidettä sijaa muun muassa Jeev Milkha Singhin ja kolminkertaisen ET-voittajan Kiradech Aphibarnratin kanssa.

Thailand Openin toinen suomalainen, Teemu Putkonen, paranteli perjantaina mukavasti asemiaan. Hän pelasi tuloksen 67, ja nousi jaetulle 18. sijalle.

”Hyvää peliä oli koko päivän. Harmittava yksi huono draivi mahtui joukkoon, mutta sille ei voi mitään. Peli tuntuu loistavalta, ja raudatkin alkoi lähtemään jo paljon paremmin eiliseen verrattuna. Oli ilo pelata”, Putkonen sanoi.

”Kun kenttä istuu hyvin silmään ja griinit ovat aivan virheettömässä kunnossa, niin ei voi kuin vain nauttia pelistä. Harvoin meillä täällä Aasiassa on näin hyvät puitteet. Tällä viikolla jää vähemmän tuurista kiinni ja taidot ratkaisee.”

Valmistautuminen jatkokierroksille ei sisällä mitään suurempia salaisuuksia.

”Jumpataan joka päivä ja levätään hyvin, niin päästään hyvistä asemista lähtemään viikonloppuun”, tasatuloksessa australialaisen olympiakävijän Scott Hendin kanssa oleva Putkonen sanoi.

Aasian kiertueen viimevuotinen rankingykkönen (ja kaksi kisaa ET:llä voittanut) Hend ja Putkonen myös pelaavat lauantaina samassa ryhmässä, jonka starttiaika on klo 3.15 Suomen aikaa.

Thaimaan huippugolfin kovimpiin nimiin kuuluva Aphibarnrat tekee seuraa puolestaan Kaskelle puoli tuntia myöhemmin starttaavassa lähdössä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.