Janne Kaske tavoittelee ensi kuussa paluuta Aasian ykköskiertueelle.
Asian Tour |
10.1.2017

Kaske ja Putkonen pelaavat kortista Asian Tourin karsintafinaalissa

Suomalaiskaksikko kamppailee paikasta 35 parhaan joukkoon keskiviikkona alkavassa finaalissa yli 200 pelaajan kanssa.

Pelioikeudet Asian Tourille alkavaksi kaudeksi ratkaistaan keskiviikkona Thaimaan Bangkokissa käynnistyvässä karsintafinaalissa. Suomalaisista mukana nähdään Aasiassa viime kausina pelanneet Janne Kaske ja Teemu Putkonen.

Putkonen ansaitsi oman paikkansa sijoituttuaan pari viikkoa sitten Suvarnabhumi Golf & Country Clubilla pelatussa esikarsinnassa 17:nneksi. Kaske puolestaan voitti oman, lauantaina päättyneen esikarsintansa samalla klubilla.

”Esikarsinta lähti vähän nihkeästi liikkeelle, kun tulin päivää ennen kipeäksi eli buranan voimalla mentiin”, kertoo Putkonen, jolle alkava finaali on uran toinen.

”Hyvällä fiiliksellä pääsee finaaliin, peli on tuntunut hyvältä ja olen koko ajan pelannut hyviä kierroksia, mukava päästä pelaamaan. Olen juuri aloittanut hommat uuden valmentajan kanssa Bangkokissa. Hyvin ollaan menty jo eteenpäin ja alkaa olla hyvät aseet ensi vuoden peleihin”, hän sanoo.

Putkosen päätyömaa oli viime kaudella PGA Tour China -kiertue, jonka rahalistalla hän oli 44:s. 13 kisasta hän keräsi palkintorahaa reilut 104 000 Yuania eli lähes 14 500 euroa.

PGA Tour Chinan rahalistan viisi parasta saa pelioikeuden PGA Tourin haastajakiertue Web.com Tourille. Se oli kauden alla myös Putkosen ykköstavoite.

”PGA Tour China eroaa sen verran Asian Tourista ja Asian Development Tourista, että kentät ovat aika paljon haastavampia ja pidempiä, eikä siellä siksi mennä niin hirveän paljon alle parin kisoissa”, hän luonnehtii.

Teemu Putkoselle AT:n karsinnat ovat kolmannet ja finaalipaikka toinen. Kuva: VeVe Media.

Teemu Putkoselle AT:n karsinnat ovat kolmannet ja finaalipaikka toinen. Kuva: VeVe Media.

Finaalissa kierretään kolme kierrosta Suvarnabhumin klubin ykköskentällä ja yksi kierros klubin niin sanotulla kakkoskentällä. Molemmat kokonaisuudet ovat Robert Trent Jones Jr:n käsialaa. Kaskelle esikarsinnassa tutuksi tuli jälkimmäinen.

”Finaalissa pelataan yksi kierros tätä samaa kenttää ja kolme kierrosta tuota toista Suvarnabhumin kenttää”, hän sanoi esikarsinnan jälkeen, ”Tuo toinen kenttä on melko samankaltainen: par-femmat siellä ovat vähän haastavampia, mutta sitten taas par-kolmoset melko kesyjä”, hän kertoo.

Vuosi sitten Kaske venyi karsinnassa pelioikeuteen. Kulunut kausi ei kuitenkaan tuonut menestystä AT:llä ja yhdeksän kisaa kiertueella pelannut Kaske oli rahalistalla vasta 115:s. Vuotta aikaisemmin heltisi viisi pykälää parempi listasijoitus, vaikka pääasiassa ADT:llä pelannut Kaske pelasi tuolloin pääkiertueella ainoastaan neljä kilpailua. Kaske kilpailu Putkosen tapaan viime kaudella myös PGA Tour China -kiertueella, jonka rahalistalla oli 116:s.

Neljä kierrosta kestävän kilpailun jälkeen pelioikeuden saavat kisan 35 parasta (myös kaikki 35. sijaa jakavat pelaajat). Kisassa on mukana 224 pelaajaa. Kaske on asettanut itselleen selvän tavoitteen, vaikka tiedostaakin käsillä olevan haasteen vaativuuden.

”Totta kai kortti lähdetään uusimaan ja toivottavasti vielä mahdollisimman korkealla sijoituksella, mikä parantaa sijoitusta karsintakategorian sisällä. Tulostaso tulee varmasti olemaan todella kova myös finaalissa. Wedge-pelin ja puttaamisen on oltava vahvaa, jotta pysyy pelissä mukana”, hän ennakoi.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti