28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour

Kaksinkertainen PGA Tour -voittaja palasi töihin – ohi on 22 kuukautta

Pitkän asepalveluksen suorittanut Sang-moon Bae pelasi torstaina ensimmäisen kilpailukierroksensa lähes kahteen vuoteen.

Sang-moon Bae palasi Incheonissa Koreassa käynnistyneessä Aasian kiertueen kilpailussa takaisin sorvin ääreen.

PGA Tourin kilpailun vuosina 2013 ja 2014 voittaneen Baen avauskierroksen esitys oli odotetusti hieman ruosteinen, sillä korealainen oli pelannut edellisen kerran kilpagolfia Presidents Cupissa syksyllä 2015.

Tulos 74 riittää Shinhan Donghae Openissa 18 reiän jälkeen 95. sijaan. Teemu Putkonen (112:s) käytti avauskierroksellaan lyönnin enemmän kuin Bae.

Pelaajan pitkän poissaolon taustalla ei ole sen dramaattisempaa kuin asepalvelus, joka kestää Koreassa vajaat kaksi vuotta.

Bae ei ollut asevelvollisuudestaan erityisen innostunut. Hän kävi asian tiimoilta oikeustaistelun, mutta ei saanut vapautusta. Bae oli toivonut vuonna 2013 asumisoikeudet Yhdysvalloissa saaneena, ettei hänen tarvitsisi käydä armeijaa.

Korealaisista PGA Tour -pelaajista K.J. Choi ja Y.E. Yang suorittivat asepalveluksensa ennen siirtymistään Yhdysvaltain kiertueelle.

PGA Tour noudattaa Baen tapauksessa samanlaista pykälää kuin jos pelaaja joutuisi keskeyttämään kilpailutoimintansa sairauden tai perhettä kohdanneen kriisin vuoksi.

Bae palaa takaisin Yhdysvaltain kiertueelle kauden 2017–2018 alussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje