Janne Kaske kuokki sarkansa mallikkaasti Aasian kakkoskiertueen turnauksessa. Kuva: Getty Images
Asian Tour |
18.5.2017

Janne Kaske: ”Tiesin että minulla on kapasiteettia pelata täällä kova tulos”

Tulikuuma porvoolainen johtaa Bangkokissa käynnistynyttä Thailand Openia.

Janne Kaske oli loistavassa iskussa Thai Country Clubilla torstaina alkaneen Aasian kiertueen turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Hän pelasi tuloksen 62, mikä oikeuttaa avauspäivän jälkeen jaettuun kärkipaikkaan Rattanon Wannasrichanin kanssa. Panuphol Pittayarat (64) on kolmantena.

Molemmat kenttäpuoliskot 31 lyönnillä selvittänyt Kaske teki avauspäivänä yhden eaglen ohella peräti yhdeksän birdieä. Bogeja kirjattiin kaksi – kolmannelle ja 18. reiälle.

”Olihan aikamoinen kierros. Alku oli hieman nihkeä, mutta vaikealla kuutosreiällä tulleen birdien ja seuraavan reiän (par 5) eaglen jälkeen asiat alkoivat rullata suotuisasti”, Kaske sanoi.

”Koko päivän oli paljon 3–6-metrisiä birdieputteja, ja tuntui suurin piirtein siltä, että kaikki uppoaa. Ehdottomasti yksi parhaista puttipäivistä, mitä olen koskaan kokenut.”

”Tämä kenttä istuu silmääni varsin hyvin. Se on pehmeä, joten kenttä pelaa nyt hieman pitkänä. Löin avauksia melko kauas, ja pystyin jatkamaan wedgellä melkein jokaisella reiällä. Täällä aukeaa hyvän draivin jälkeen paljon birdie-mahdollisuuksia.”

Kolminkertainen ET-voittaja Kiradech Aphibarnrat on neljä lyöntiä Janne Kasken takana. Kuva: Getty Images

Villillä kortilla kisaan päässyt Kaske kertoi pelanneensa Thai Country Clubin kentällä noin 15 kierrosta aikaisemmin.

”Tuttu kenttä, olen pelannut täällä ennenkin joitain kovia tuloksia. Tuntuu hienolta pelata näin hyvin, etenkin kun pääsin mukaan sponsorin kutsulla.”

Kasken peli on ollut viime aikoina hieman tahmeaa, mutta alkuviikolla tapahtui positiivinen muutos.

Pelasin muutaman harjoituskierroksen, ja tuntui siltä, että löysin peliini jotain kadoksissa ollutta. Tiesin että itselläni on kapasiteettia pelata täällä kova tulos. – Janne Kaske

Hienosta tuloksesta huolimatta joukkoon mahtui myös pari virhettä bogien muodossa.

”Olen hieman pettynyt, kun päätin kierrokseni bogiin. Mutta onhan kaiken sujuttava hyvin näin kovaan tulokseen. Yritin pitää pään tyhjänä, enkä piitannut, mitä tulostaulu kertoi.”

Myös Teemu Putkonen kuului avauspäivän onnistujiin. Kuva: Getty Images

Thailand Openin toinen suomalainen, Teemu Putkonen, pelasi niin ikään hyvän kierroksen. Putkonen on tuloksellaan 69 jaetulla 21. sijalla.

Bangkokin 300 000 dollarin turnauksen osallistujalista on kovatasoinen. Kilpailussa ovat mukana muun muassa Thaimaan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat Kiradech Aphibarnrat, Prayad Marksaeng ja Thaworn Wiratchant sekä AT:n rahalistan viime kaudella voittanut Australian Scott Hend.

Heistä Marksaeng (65) ja Aphibarnrat (66) mahtuvat kuuden joukkoon. Wiratchant ja Hend pelasivat Putkosen tavoin tuloksen 69.

Viime aikoina Euroopan kiertueellakin hyvin pelannut USA:n David Lipsky on puolestaan Asian Tourin kolminkertainen rankingvoittaja.

Singaporen Mardan Mamat pelaa tällä viikolla 400. turnauksensa Aasian kiertueella. Tämän rajapyykin on ylittänyt aikaisemmin vain toinen konkari Thaworn Wiratchant.

Thailand Open on yksi Aasian vanhimpia avoimia mestaruusturnauksia. Kisa palasi tänä vuonna takaisin AT:n ohjelmaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti