21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Anna Nordqvist paras Thaimaassa

Anna Nordqvist tottui voitoihin amatööriaikoinaan. Ammattilaisena toisen ja kolmannen ykköstilan välissä oli pitkälti yli neljä vuotta.Kuva Getty Images

LPGA Tourin kaudesta 2014 voi jo nyt ennakoida tulevan varsin yllätyksellinen. Selkeää kuningatarta ei ole, Annika Sörenstamin ja Lorena Ochoan aikojen tyylistä dominointia ei ole nähty Yani Tsengnin menetettyä otteen peliinsä.

Kauden kolmannessa kilpailussa voittokantaan palasi Anna Nordqvist, joka kertoi jopa harkinneensa uransa lopettamista kauden 2013 jälkeen motivaatio-ongelmien johdosta. Vuoden avauskisan voitti nuorisokaartiin lukeutuva Jessica Korda, Australian Openissa kuningattaren roolin otti jo 90-luvulla LPGA Tourin rahalistan kolmasti voittanut Karrie Webb.

Pattayalla viikonlopppua pelattu kisa oli kentän asetuksistakin johtuen varsin tasainen. Nordqvist näytti jo karanneen, ero seuraaviin oli neljä lyöntiä ennen sunnuntaita. 26-vuotiaan Nordqvistin tuplabogey ulosmenossa avasi kisan uudelleen, mutta vuoden 2009 LPGA Tour Championshipin voittanut Nordqvist nousi toisella puoliskolla uudelleen keulaan.

”Tästä voitosta kuuluu suuri osa niille ihmisille ympärilläni jotka ovat uskoneet minuun hyvinä ja huonoina hetkinä. Harjoittelin talven aikana varsin hyvin ja löysin uuden motivaation tekemiseeni”, Nordqvist valaisi voittonsa taustoja.

<a href=Michelle Wien puttiasento on varsin omaperäinen. Vaan onko entisestä teinitähdestä vielä LPGA Tourin isojen kisojen voittajaksi?Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/02/14022312411722.jpg">

Michelle Wien puttiasento on varsin omaperäinen. Vaan onko entisestä teinitähdestä vielä LPGA Tourin isojen kisojen voittajaksi?Kuva Getty Images.

Maailmanlistan ykkönen Inbee Park jakoi toisen tilan Cattriona Matthewsin kanssa. Lyhyellä putterillaan varsin kumarasta alkuasennosta nykyään operoiva Michelle Wie hätyytteli kärkeä, mutta joutui tyytymään neljänteen tilaan.

Lydia Ko epäonnistui päätöspäivänä, hänet jätettiin sijaluvulle 19. Ensimmäisestä ammattilaiskaudesta LPGA Tourilla tullee koviin odotuksiin nähden erittäin haastava. Kiertueella on nyt hyvinkin 10-15 naista, jotka perusteellisesti kilpailevat kauden parhaan pelaajan tittelistä.

LPGA Tourin seuraava kisa pelataan Singaporessa. Kisaohjelma ( 32 kilpailua) on runsaampi kuin pitkään aikaan. Merkillepantavaa on, että noin puolet kisoista on USA:n ulkopuolella, enimmäkseen Aasiassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)