21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Ancer pääsi vihdoin eroon kiusallisesta tittelistään – otti debyyttivoiton upeassa paikassa  

Abraham Ancer nousi makean voittonsa myötä kolkuttelemaan paikkaa maailmanlistan top 10:een. Kuva: Getty Images

Maailman parhaana voitottomana pelaajana pidetty Abraham Ancer ratkaisi pelin edukseen Memphisin WGC-kisan uusinnassa.

Abraham Ancer (-16) on ollut viime vuosina yksi säännöllisimmin huipputurnausten kärkikahinoissa viihtyneistä pelaajista. ”Läheltä piti -tilanteita” on riittänyt, mutta aina on tullut joku toinen, joka on korjannut potin nenän edestä. Sunnuntaina ei tullut, sillä Ancer taisteli uusinnassa uransa ensimmäisen pääkiertuevoiton major-tasoisessa Memphisin WGC-kilpailussa.

Meksikolainen ratkaisi pelin edukseen toisella uusintareiällä laitettuaan alle kaksimetrisen birdie-putin sisään. Playoffin kaksi muuta osapuolta, Sam Burns ja Hideki Matsuyama olivat hetkeä aikaisemmin epäonnistuneet niukasti omissa birdie-yrityksissään – ensin mainittu vielä samalta etäisyydeltä ja linjalta kuin Ancer.

”Tämä on hullua ja epätodellista. Todellinen unelmien täyttymys. Olen haaveillut lapsesta saakka PGA Tourin kilpailun voitosta, ja että onnistun vielä WGC-kilpailussa – se on mahtavaa”, maailmanlistalla 11:nneksi noussut Ancer sanoi.

”Luulin, että minun on pelattava tänään tosi alhainen kierros päästäkseni taistelemaan voitosta. Takaysi meni kuitenkin lähinnä henkiinjäämistaisteluksi.”

Jos oli viimeiset yhdeksän reikää Ancerin osalta trapetsilla keikkumista, Harris Englishin (-15) osalta siitä tuli fiasko. Hän pysytteli WGC-FedEx St. Jude Invitationalin kärjessä torstaista lähtien pelattuaan TPC Southwind -kentällä tyylikkään – ja seitsemän birdieä etuysillä sisältäneen – 62 lyönnin kierroksen.

Englishillä oli päätöskierroksen puolivälissä kolmen lyönnin etumatka ja näytti vahvasti siltä, että hänestä tulee kauden ensimmäinen kolme PGA Tourin turnausta voittanut pelaaja. Rauhallisen oloisen pelaajan ote kuitenkin herpaantui hänen tehtyä takaysin molemmilla par-kolmosilla tuplabogin.

Pysyttelin vain kärsivällisenä, enkä ryhtynyt marttyyriksi.

Kaiken kukkuraksi English sortui sisääntulon ainoalla par-viitosella, 16:lla, bogiin, joka käytännössä pudotti hänet uusinnan ulkopuolelle.

Bryson DeChambeaun (T8/-12) kanssa viimeisessä parissa pelannut English harmitteli ryhmän saamaa huomautusta hitaasta pelistä. Englishin mielestä hoputtaminen pakotti hänet muuttamaan tavanomaisen pelirytminsä.

”Yleensä aloitat päivän jollain tietyllä rytmillä, Sitten yhtäkkiä pitää kävellä nopeammin ja tehdä kaikki nopeammin, koska on vaara joutua kellotetuksi. Tästä on otettava opiksi, ja mentävä vain omalla tahdilla, siitäkin huolimatta että voi joutua aikatarkkailuun”, English totesi.

Texasin McAllenissa syntynyt Ancer, 30, on sitten syksyn 2017, jolloin hän aloitti ensimmäisen kautensa pääkiertueella, sijoittunut PGA Tourilla neljä kertaa toiseksi. Muita top 10 -sijoituksia oli kertynyt ennen viikonvaihteen menestystä 16 kappaletta.

Yksi voittokin löytyy – Australian kiertueelta vuodelta 2018, jolloin hän oli omaa luokkaansa maan avoimessa mestaruuskilpailussa. USA:n haastajakiertueella PGA Championshipin tämänvuotinen kahdeksikko otti ensimmäisen ammattilaisvoittonsa kuusi vuotta sitten.

Ancer sanoi, ettei halunnut muuttaa mitään ajattelutavassaan tai muussakaan, vaikka voitot tuntuivat kiertävän häntä toistuvasti vuodesta toiseen.

”Pysyttelin vain kärsivällisenä, enkä ryhtynyt marttyyriksi. Yritin vain pelata vähän paremmin ja pitää pään kylmänä – jättää ylimääräiset paineet pois.”

Kyseessä oli toinen peräkkäinen kerta, kun Masters Tournamentin voittanut Hideki Matsuyama jäi nuolemaan uusinnassa näppejään. Hän pääsi tavoittelemaan Tokion olympiaturnauksessa pronssimitaleja useamman pelaajan playoffissa, mutta putosi tässä taistelussa ensimmäisten joukossa.

Englannin Paul Casey (-14) oli Memphisin kilpailun paras eurooppalainen jaetulla viidennellä sijallaan. Myös maanmies Ian Poulter (-11) mahtui top 10:een.

Turnauksessa koettiin jotain poikkeuksellistakin, kun 65 pelaajan joukossa viimeiseksi jätetty Etelä-Korean Si Woo Kim (+13) teki PGA Tourin historian heikoimman tuloksen par-kolmosella käytettyään kentän 11. reiällä 13 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje