26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Alkoiko LPGA:lla Rose Zhangin aikakausi? – superamatööri voitti heti ammattilaisdebyytissään

Rose Zhangin ammattilaisura alkoi timanttisissa merkeissä. Kuva: Getty Images

Yhdysvalloissa odotetaan yliopistokisoissa häikäisseeltä pelaajalta suuria tekoja.

Kautta aikain maailman kovimmaksi naisamatööriksi arvioitu Rose Zhang (-9) laittoi nopeasti tuulemaan yliopistoturnauksissa, eikä hän tunnu aikailevan ammattilaiskentilläkään.

Zhang tuli jo voitti sensaatiomaisesti uransa ensimmäisen LPGA-kilpailun New Jerseyssä sunnuntaina päättyneessä Mizuho Americas Openissa.

Stanfordin yliopiston college-golfjoukkueen entinen kiintotähti pelasi Liberty National Golf Clubilla neljännellä kierroksella tuloksen 74, joka riitti Jennifer Kupchon seuraksi uusintaan. Peli ratkesi toisella playoff-reiällä Zhangin eduksi.

”Mitä tässä oikein tapahtuu? En voi uskoa tätä todeksi. Vasta viime viikolla voitin NCAA:n (yliopistojen finaaliturnaus) joukkuekavereideni kanssa, ja nyt… Ihan uskomatonta”, häkeltynyt Zhang sanoi.

Zhangista, 20, tuli ensimmäinen ammattilaisdebyyttinsä LPGA:lla voittanut pelaaja sitten vuoden 1951, jolloin Beverly Hanson onnistui tempussa. Hän on myös ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt voittamaan yliopistojen NCAA Division 1:n henkilökohtaisen tittelin ja LPGA Tourin kilpailun samalla kaudella.

Voittonsa myötä Zhang sai automaattisen jäsenyyden ja pelioikeuden Yhdysvaltain kiertueelle. Palkintorahaa kolahti tilille 412 500 dollaria.

Lyönnin johtoasemasta päätöspäivään lähteneen Zhangin voiton teki erikoiseksi se, ettei hän tehnyt uusinta mukaan lukien yhtään paria parempaa reikätulosta sunnuntaina. Zhang kuvaili Liberty Nationalia hyvin vaativaksi kisa-areenaksi.

”Tänään oli vaikealla kentällä vähän kaikkea tarjolla, mukaan lukien kovaa painetta ja tuulta. Yritin vain pysytellä rauhallisena, kuten aina. Golf on usein yhtä taistelua ja siitähän tässäkin jälleen oli kysymys.”

Yhdysvaltalaiset ovat luonnollisesti hullaantuneita Zhangin potentiaalista, ja häneltä odotetaan tulevaisuudessa suuria tekoja.

Ennätyksellisen pitkään eli 141 viikkoa yhtä soittoa amatöörien maailmanlistan kärjessä olleesta kalifornialaisesta tuli ennen ammattilaisuuttaan ensimmäinen naispelaaja, joka on saavuttanut yliopistogolfissa peräkkäiset NCAA-tittelit.

Hän rikkoi yliopistokisoissa kahdesti yhden kauden tuloskeskiarvoennätyksen ja otti 12 ykköstilaa pelaamissaan 20 college-turnauksessa. Vertailun vuoksi samassa Stanfordin opinahjossa aikoinaan ollut Tiger Woods pelasi 26 yliopistokisaa ja tilastoi 11 voittoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)