Hot List – näin testi tehtiin - Golfpiste.com

Hot List 2020

Näin testi tehtiin

Kelpuutimme tämän vuoden Hot List -arviointiin mukaan 248 tuotetta. Vertailussa oli laajempi kokoelma golfmailoja kuin koskaan aikaisemmin.

Se oikea golfmaila on olemassa. Emmekä tarkoita sillä mailaa, joka sopisi kaikille. Vuoden 2020 Hot Listissä, joka on seitsemästoista laatuaan, esitellään lajin edistyksellisimmät pelivälineet. Niiden suunnittelussa on hyödynnetty tieteen tarjoamia mahdollisuuksia, jotta pystyttäisiin kehittämään välineitä, joiden avulla pystyt pelaamaan parempia kierrostuloksia. Parhaat golfmailat tukevat pelaajan vahvuuksia ja kompensoivat heikkouksia. Hot List on henkilökohtainen oppaasi, jonka avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivat mailat pystyäksesi pelaamaan parhaalla mahdollisella tasollasi. Esittelemme kymmenittäin kuumimpia uutuuksia kaikista mailatyypeistä, mutta mukana ovat vain parhaat.

Uudet välineet voivat tuoda peliisi lisää pituutta, enemmän tarkkuutta, lisää kontrollia, tai herkemmän tuntuman - ja lyöntejä, joiden et tiennyt olevan edes mahdollisia. Vuoden 2020 Hot List on kuukausien mittaisen testaamisen ja arviointien tulos. Testaukseen, joka piti sisällään kahden viikon yhtäjaksoisen testileirin CasaBlanca Resortissa Nevadassa, osallistui kaikentasoisia golfareita.

Kaikkiaan Hot List esittelee yksityiskohtaisesti 131 edistyksellisintä golfmailaa ja huomioimme myös välineasiantuntijoidemme sekä kiertueammattilaistemme mielipiteet. Golf Digestin digitaalisesta opetuksesta vastaava Michael Breed tarjoilee sivuilla myös välineisiin liittyviä opetusvinkkejä. Osoitteesta hotlist.golfdigest.com löydät interaktiivisen, englanninkielisen online-oppaan, joka auttaa sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivat välineet. Olkoon Hot List sinulle inspiraation lähde.

Testaus

Tuotteet arvioineet tuomarit keräsivät arvioiden pohjaksi tietoa kolmelta eri paneelilta: tieteentekijöiltä, jälleenmyyjiltä ja tavallisilta harrastajilta.

Tuomarimme arvioivat tuotteet. Arvioiden pohjaksi he keräsivät tietoa kolmelta eri itsenäiseltä paneelilta: kolme tiedemiestä arvioi tuotteiden innovatiivisuuden, jälleenmyyjät arvioivat, millainen tuotteen kysyntä tulee olemaan ja harrastajat arvioivat tuotteen suorituskyvyn, ulkonäön, äänen ja tuntuman. Tuotteen saama pistemäärä on näiden arviointikriteerien painotettu keskiarvo. Pisteet kertyvät pitkälti suorituskyvyn, innovatiivisuuden ja ulkonäön, äänen ja tuntuman perusteella. Kaikki pisteet suhteutetaan kyseisen kategorian uutuustuotteiden keskimääräiseen pistemäärään.

Suorituskyky 45 %

Tuomarit arvioivat jokaisen tuotteen toimivuuden ja suorituskyvyn testitulosten, testaajien antaman palautteen ja muiden lähteiden perusteella. Yksinkertaistetusti kyse on siitä, mitä tapahtuu golfpallolle pelaajan lyödessä sitä golfmailalla (Huomio: Foresight Sports GCQuad lyöntimonitoria käytetään testeissä jokaisella lyöntipaikalla).

Edistyksellisyys 30 %

Konsultoimalla teknologiapanelistejamme ja perehtymällä tuotteiden teknisiin dokumentteihin arvioimme sen, kuinka paljon tuotteen sisältämä teknologia auttaa viemään eteenpäin tuotekehitystä kyseisessä tuoteryhmässä, ja miten se onnistuu auttamaan golfareita parempiin suorituksiin. Kiinnitämme huomiota myös siihen, miten hyvin teknologia on kuvailtu ja selitetty.

Ulkonäkö, ääni ja tuntuma 20 %

Arvioimme tuotteen visuaalisuuden, sen tuottaman osumaäänen ja lyöntituntuman testipelaajien arvioiden perusteella. Mitä paremmin tuote vastaa käsitystämme siitä, millainen golfmailan tässä kategoriassa tulisi olla, sitä paremmat pisteet se saa. Kyse on siis siitä, mitä pelaaja kokee katsoessaan golfmailaa ja lyödessään sillä.

Haluttavuus 5 %

Tuotteen arvioitu haluttavuus muodostuu brändin tunnettuudesta, tuotteen herättämästä innostavuudesta ja tuotteen näkymisestä tour-pelaajien käytössä. Hyödynnämme myös GolfDatatechin tilastoja ja muita lähteitä arvioissamme.

Tuote voi saada maksimissaan 100 pistettä.

Kultaa: Tuotteet, jotka saavat 93–100 pistettä.

Hopeaa: Tuotteet, jotka saavat 88–92,99 pistettä.

97–100
88–96
70–87
51–69
<=50

Arvioimamme mailat

Otamme arvioitavaksi vain sellaisia tuotteita, joita ei ole vielä alettu myymään alennuksella.

Hot List kerää yhteen arviomme parhaista saatavilla olevista tuotteista. Aivan kaikkia tunnettuja ja ehkä odotettujakaan tuotteita seuraavilta sivuilta ei löydy. Huomionarvoisia ovat Pingin G410 tuotesarjan metallipuut ja raudat; G410 plus, G410 SFT, G410 LST draiverit ja puut sekä G410 hybridi ja G410-raudat. Et myöskään löydä Clevelandin RTX 4 -wedgeä. Vaikka nämä tuotteet ovat yhä markkinoilla ja ne arvioitiin Hot Listissä 2019, niin ne eivät onnistu täyttämään yhtä tärkeää kriteeriä: arvioimme vain ”uudet” välineet. ”Uusi” ei välttämättä kuvaa yksin sitä, kuinka kauan tuote on ollut markkinoilla. Itse asiassa yli neljännes tämänvuotisen Hot Listin tuotteista oli mukana viime vuoden Hot Listilläkin. Tarkoitamme uudella sitä, ettei tuotteen hintaa ole pysyvästi laskettu siitä, mitä se oli markkinoille tullessaan. Niin Ping G410-sarjan tuotteiden kuin Clevelandin RTX 4:n hintaa laskettiin pysyvästi viime vuoden loppupuolella, ja siksi emme enää kelpuuttaneet niitä mukaan Hot Listille.