15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Syksyn pelaajia: Kakkukeisari hurahti golfiin

Dan Leinson vakuutti pitkään ja kovaäänisesti, että hän ei koskaan aloita golfin pelaamista. Mieli on muuttunut , kuluva kausi on Leinsonin kuudes, sitoumuksensa osoituksena hän hankki kesällä Sarfvikin osakkeen.

Golfin vastikään aloittaneen ja siihen hurahtaneen tunnistaa monasti lähes hurmoksellisesta rakkauden tunnustuksesta lajia kohtaan. Kuuden kauden  jälkeenkin into voi olla piukassa.

”Mulla oli eilen taas niin hyvä päivä kentällä. Vaikka faija on pelannut yli 30 vuotta, voitin hänet. Golf on ihan sairaan makee laji, minäkin haluan isän tavoin pelata kasikymppisenä nauttien onnistumisesta, luonnosta sekä lajin sosiaalisuudesta. Voisin lähteä vaikka tältä istumalta muutamaksi kuukaudeksi ulkomaille ja keskittää kaiken tarmoni golfiin”, vuodattaa Dan Leinson tuntojaan tavatessamme  Dansanin henkilöstöravintolassa Otavamedian pääkonttorissa.

Samaan hengenvetoon hän vakuuttaa, ettei työnteko koskaan tule loppumaan yrittäjän DNA:n omaavalta ikiliikkujalta, mutta…

”Rakastan työtäni ja sitä, että saan olla sen myötä niin paljon ihmisten kansa tekemisissä. Työnteon vastapainoksi elämästä pitää osata nauttia. Ja golf on tässä mielessä minulle todella suuri intohimon kohde. Vaikka olen kehittynyt, tiedän, että vielä on erittäin paljon osasia joissa voin peliäni parantaa”, Leinson julistaa.

Kuluvan kauden aikana kierroksia on takana jo yli 60. Kun tähän lisätään harjoittelu ja yksityistunnit, voidaan puhua panostamisesta harrastukseen.

Dan Leinson on syntynyt ravintola-alan yrittäjäperheeseen, jossa ammatinvalinta oli varsin luonnollinen.

Hän pääsi ravintoloihin apupojaksi jo kouluiässä, kävi hakemassa oppia oman talon ulkopuolella, kunnes perusti leipomo-ja konditoria-alan ketjun ( Kakkukeisari) sekä ravintolatoimintaa pyörittävän Dansanin.

Golfin hän aloitti Pete Seppälän peruskurssilla.

”Pete oli loistava perehdyttäjä lajiin, innostunut ja osaava. Aloittamiseni aikaan hänelle tuli muita työkiireitä, kadotimme toisemme ja päädyin Stenna Westerlundin ammattitaitoiseen oppiin”, Leinson kertaa.

Luonteeltaan Dan Leinson on hyvin vilkas, puhelias ja avoin.

”Jotkut sanovat että olen selkeästi adhd-tapaus. Neuvottelukumppanini Otavalta totesi pelattuani kanssani, että kentällä olen rauhallinen ja rentoutunut, käyttäytymiseni on täysin poikkeavaa minulle normaalista. Golf vie minut kentällä täysin mennessään ”, Leinson  kertoo selvästi tyytyväisen oloisena.

Black Mountain ja sotainvalidi jäivät mieleen

Töölössä varttunut Leinson on muuttanut Espooseen, josta johtuen länsisuunnan kentät ovat tulleet tutuiksi.

”Olen tähän asti vuokrannut pelioikeuden. Kun myin osan liiketoimistani, päätin kesällä hankkia oman osakkeen Sarfvikista. Sen tuomia etuisuuksia voin hyödyntää myös vaimon ja pojan kanssa. Tämä on hieno harraste perheen parissa, kaverien kanssa pelaaminen ja poikien reissut ulkomailla saavat golfin kautta aivan uuden sisällön”, hän jatkaa.

Ulkomaisista kentistä suurimman vaikutuksen Leinsoniin on tehnyt Black Mountain Thaimaan Hua Hinissa.

”Black Mountain on rakennettu niin upeasti luonnon keskelle, että kokemus veti hiljaiseksi muutenkin kuin kentän vaikeuden johdosta. Golfkierros on luontoseikkailuna ja ulkoilumuotona aivan omassa luokassaan”, Leinson muistuttaa.

Tasoituksesta 21 napsahtaa lyhyessä ajassa puolet pois kun ote mailasta paranee ja lähipelissä perusasiat täsmentyvät toiminnassa.

Tasoituksesta 21 napsahtaa lyhyessä ajassa puolet pois kun ote mailasta paranee ja lähipelissä perusasiat täsmentyvät toiminnassa.

Elämänsä sykähdyttävimmän golfkokemuksen hän koki lomamatkalla Israelissa.

”Pelasimme sattumalta alavartalostaan halvaantuneen sotainvalidin kanssa. Hän kulki ja löi erikoisrakenteisessa pyörätuolissa, jota säätämällä nousi lyöntiasentoon. Miehen tavoite on päästä paralympialaisiin edustamaan maataan, mikäli golf sinne hyväksytään.”

”Se onnellisuuden tunne joka paistoi läpi kaikesta hänen tekemisestään kentällä jäi ikuisesti mieleen. Ei tuntunut oikeutetulta siinä vaiheessa  kiukutella huonoja lyöntejä tai valitella vastatuulta. Elämästä ja golfista pitää nauttia kovan työnteon vastapainoksi”, Dan Leinson kertaa elämänfilosofiansa.

Vuosaaren kenttä oli Leinsonille uusi ja miellyttävä kokemus. Kolea kelikään ei menoa haitannut.

”Tarkoitus on pelata syksyllä vielä useita kierroksia. Ja talvella kyllä kiinnostaa lähteä pidemmäksikin aikaa ulkomaille pelaamaan ja oppimaan lisää”, hän suunnittelee lähtiessään kotimatkalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje