Re: Voikukkaa laatoisuksen saumoissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Voikukkaa laatoisuksen saumoissa

#428641 Ilmoita asiaton viesti
KL

ruupe kirjoitti: (30.5.2012 16:30:58)

KL kirjoitti: (30.5.2012 15:29:10)

JuKo kirjoitti: (30.5.2012 8:57:57)
Otteita Haagin sopimuksesta, sotarikos:

Sodankävijöitä on nimenomaan kielletty:

a) käyttämästä myrkkyä ja myrkytettyjä aseita;

Jokaiselle jääköön mietittäväksi syyllistyikö USA sotarikokseen esim. Vietnamissa myrkyttäessää kuoliaaksi ja vammauttaen sikiöitä ja tulevia sukupolvia pääasiassa siviileihin kohdistuneissa levityksissään.

Olen takavuosina työskennellyt kansainvälisessä kemiallisten aseiden valvontaprojektissa, jossa kehitettiin valvontamenetelmiä niin itse kemiallisia aseita kuin niiden prekursoreitakin (lähtöaineita) varten, joten minulla on asiasta hieman kadunmiestä enemmän tietoa. Vietnamin sodan aikaan ei ollut olemassa totaalista kemiallisten aseiden käyttökieltoa, toisin kuin tänään. Siispä USA ei voinut syyllistyä lainaamasi Haagin sopimuksen rikkomiseen, koska moista sopimusta ei nykymuodossaan ollut olemassakaan.

Ei tästä sen enempää.

Voisitko KL valottaa hieman, miten USA kiersi Haagin sopimuksen käyttäessään kemiallisia aseita Vietnamissa. Sinulla kun on kerta hieman kadunmiestä enemmän tietoa.

Ihan niinkin yksinkertaisesti kuin että silloinen sopimus ei yksiselitteisesti kieltänyt kemiallisia aseita. Täyskielto tuli voimaan vasta paljon myöhemmin johtuen mm. sopimukseen sisältyvien maiden hidastelusta sopimuksen ratifioinnissa.

Suomalaisten on muuten tässä asiasssa syytä röyhistää rintaansa, sillä Suomessa on kiellon valvontaan liittyviä menetelmiä kehitetty aina 70-luvulta asti, ja juuri uskottavien menetelmien ansiosta monen maan pää on saatu kääntymään täyskiellon suuntaan. Lisäksi olemme olleet erittäin merkittävällä tavalla olleet mukana kemiallisten aseiden tai niiden lähtökomponenttien valmistuksesta ja/tai varastoinnista epäiltyjen maiden tarkastuksissa niin asiantuntijaroolissa kuin operatiivisella tasollakin.VERIFIN toimii edelleen ja on erittäin arvostettu instituutti maailmalla. Itse työskentelin tätä edeltävässä CW-projektissa.