Re: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVelkavankeus golfosakkeesta tahtomattaRe: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta

#435987 Ilmoita asiaton viesti

tuplabogi kirjoitti: (9.2.2012 20:44:11)
Matematiikka on tosiaan ihmeellistä.
Viestissäsi 280 puhuit vain,että hoitovastikkeet kattavat 75-80 % kaikista yhtiön kustannusista.
Nyt puhut vain greenfee -vieraista,jotka tuovat normikentälle(mikä on normikenttä) n. 15-20% tuotosta.
Tosiasiassahan ,kun lukee hyvinkään budjettia,niin hoitovastikkeella katetaan 65% kuluista ja 35 % katetaan muilla tuotoilla.
Tästähän oli alunperin kyse.

Juuri näin. Olin väärässä tuossa aiemmin.

GF-tuottojen osuus kentän kokonaistuotoista kertoo hyvin se mikä merkitys vieraspelaajilla on kentän kustannusrakenteeseen. Sitä voisi myös eritellä tarkemminkin. Esimerkiksi kuinka suuri osa GF-pelaajista on osakkaan vieraita. mahdollisesti osakkaan perheenjäseniä, junioreita jne. Myös sponsorivieraat saattavat, ainakin osittain, näkyä luvuissa GF-myyntinä.

Silloin kun kenttäyhtiö perustetaan pelaavien osakkaiden tarpeita varten ja rahoitukseen osallistuu riittävän suuri määrä hoitovastiketta maksavia osakkaita ollaan taloudellisesti vahvalla pohjalla. Mieluummin tietenkin niin että kaikki osakkaat ja joka ainoa osake on tasaveroisesti mukana hoitovastikkeen maksajana.

Jos golfyhtiö joutuu, sitoutuneiden osakkaiden vähyyden tai holtittoman taloudenhoidon vuoksi, turvautumaan liian suurella osuudella GF-myyntiin ollaan varsin epävarmalla pohjalla. Vaarana on että osakkaille syntyy kohtuuttoman suuri maksuvelvoite. Tällöin pelaaminen saattaa tulla sitoutuneille osakkeenomistajille huomattavasti kallimmaksi kuin pelkällä GF:llä pelaaville. Se ei taatusti ole ollut hankkeeseen houkuteltujen palaajaosakkaiden tavoitteena. Tämä johtaa tietenkin siihen ettei osakkeella ole juurikaan kysyntää/arvoa jälkimarkkinoilla. Puhumattakaan että yhtiö saisi hankittua lisäpääomaa uusilla osakeanneilla.

Sekin on ikävää että muutamat epärealistiset hankkeet tai holtittomilla ja suhteettoman kalleilla uudistuksilla (siis niistä johtuneista suurista lainoista) rasitetut golfyhtiöt pilaavat myös erinomaisen hyvin hoidettujen yhtiöiden mainetta. Varsinkin alkavan harrastajan saattaa joskus olla vaikea löytää luotettava ja turvallinen kohde johon voisi sitoutua osakkaaksi. Kenties olisi tarpeen laatia jonkinlainen puolueeton ja riippumaton luokitus joka helpottaisi mahd. osakkeen hankintaa.