Re: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVelkavankeus golfosakkeesta tahtomattaRe: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta

#435827 Ilmoita asiaton viesti
KL

petsari kirjoitti: (18.12.2011 11:08:03)
Tällaisesta, osakkeenomistajan velvollisuudesta osallistua lisäpääomitukseen, voidaan sopia jo etukäteen yhtiötä perustettaessa ja mainita esim. yhtiöjärjestyksessä. Muuten yhtiön tulee saada kaikilta osakkailta suostumus lisälainoitukseen. Näistä asioista kannattaa olla tarkkana kun hankkii (golf)osakkeen johon liittyy maksuvelvoitteita (hoitovastikkeita jne). Periaatteessa samantapainen velvoite koskee myös asunto-osakeyhtiön osakasta.

Ei sentään. Varsin monet kentät ottavat lainaa remonttien ym. tekemiseen ja lainan ottamisesta päättää yhtiökokous määräenemmistöllä. Sama koskee asunto-osakeyhtiötä. Lisäpääomituksesta en osaa sanoa, koska en ymmärrä mitä sillä tarkoitat tässä yhteydessä.

SHG:ssä muuten taannoin kerättiin rahaa kenttäremontteihin laittamalla lisäosakkeita myyntiin (C-sarja, oikeuttaa pelaamaan ainoastaan Lakiston kentällä)). Tähänkään toimenpiteeseen ei tarvittu eikä tarvita suostumusta jokaiselta osakkaalta erikseen.

Vai tarkoitatko, että kaikkien näiden lainaa ottaneiden kenttäyhtiöiden yhtiöjärjestyksissä on maininta siitä, että yhtiö voi ottaa lainaa tiettyihin tarkoituksiin? Siihen en osaa ottaa kantaa, mutta epäilen sitä vahvasti.