Re: Varren taipuma - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#448721 Ilmoita asiaton viesti
PG

Oliko vastauksesi se, että varsi taipuu puolen millisekunnin aikana 50 mm? Käytäntö osoittaa, että se on mahdollista vain, jos varren keskipiste kiihtyy osuman aikana hurjasti ylittäen pallon lähtönopeuden, esim. 30 m/s ( =67 mph) -> 110 m/s (=246 mph). Tällöin varren keskipiste siirtyy osuman aikana 35 mm. Ilman kiihtymistä se siirtyy 15 mm. Erotus on vain 20 mm, joten taipuma mailanpäästä mitattuna jää vielä tässäkin tapauksessa todennäköisesti alle 50 mm. Se maksimi 4mm taipuma tulee siitä, että varren keskipiste ei hidastu osuman aikana, vaikka kädet ja mailanpää hidastuvatkin. Käytännössä keskipistekin hidastuu. Varren ominaisuudet ratkaisevat kuinka paljon.

Rauski kirjoitti: (6.6.2011 0:33:40)
Oletko oikeasti noin yksinkertainen ja pyrit selittämään ilmiöt pelkästtän kaavojen avulla etkä huomioi ollenkaan pelaajan tekemisiä.

En mielelläni mene henkilökohtaisuuksiin. Käännän kysymyksesi kuitenkin vastavuoroisesti: Oletko oikeasti noin yksinkertainen, että et ota olleenkaan huomioon tosiasioita? Pelaajan tekemiset ennen ja jälkeen osuman eivät vaikuta millään tavalla osuman vaikutuksesta syntyvään osuma-aikaiseen taipumiseen.

Rauski: Oletko ollenkaan kuvitellut että niillä varren taipumiseen liittvillä voimilla voisi olla jotain oikeaa tekemistä siitä miten se pallo lentää.

En ole ainoastaan kuvitellut, vaan myös ottanut ne huomioon laskelmissani. Niitä laskelmia en ole esitellyt tällä foorumilla, sillä sieltä ei tule vastausta kysymykseen: Kuinka paljon varsi taipuu osuman vaikutuksesta osuman aikana.

Rauski: Muista että se varsi saattaa swingissä myös liikkua.

Juu. Jos grippipää liikkuu, niin varsi liikkuu. Jos lapa liikkuu, niin varsi liikkuu. Jos sekä grippi- että lapa liikkuvat, niin varsi liikkuu. Jäikö huomaamatta, että juuri näitä asioita tarkastelin? Tietenkin vain osuma-aikana, siitähän on ollut puhe koko ajan.

Rauski: Viiden pisteen vihje: varsi pyrkii palautumaan suoraksi, jos ulkoinen voima sen taivuttamiseksi lakkaa.

Hieno vihje. Tuota en olisi itse keksinyt 🙂