Re: Vacon Open - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
#200191 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (15.8.2014 12:43:58)

Isojenkin tourien kisoissa yleensä käytetään LCP:ä eikä LCR:ä. Eikös palloon tarttuva hiekka, multa ja maa-aines edellyttäisi nimenomaan LCR:n käyttöä? Jäisi ’tupsuttaminen’ pois (jos sen tasoisilla kentillä tupsuttamisesta ylipäätään on mitään etua). Mikä on oma näkemyksesi asiaan?

LCP:n käyttäminen on erittäin harvinaista. Yleisimmät ovat kortin mitan tai jopa mailanmitan siirtosääntö ja ne laitetaan voimaan kun kenttä on märkä, ei yleensä heikon ruohopeitteen vuoksi. Huonon ruohopeitteen vuoksi en sitä juurikaan laittaisi voimaan, paitsi jos griinien lähellä on paljon pieniä heikkoja alueita joita ei pysty maalaamaan.

Tässäpä sitten päästäänkin imagokysymykseen. Kyllä minun silmissäni osaamattomuus ja taipumattomuus olosuhteiden edessä on paljon isompi imagollinen tahra kuin ammattitaidon osoittaminen luodessa tolkulliset olosuhteet pelaajille.

Valitettavasti osalle kentistä se tuntuu edelleen olevan niin, että siirtosääntö tulkitaan epäonnistumiseksi ruohon kasvattamisessa. Todellisuudessa sen nyt kyllä jokainen näkee silmillään onko siinä onnistuttu vai ei, riippumatta millä säännöllä kentällä pelataan. Kentän kunto ja hoidossa onnistuminen eivät tippaakaan paraen siirtosäännön välttämisellä.