Re: Unohtuiko lordeilta jotakin…? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötUnohtuiko lordeilta jotakin…?Re: Unohtuiko lordeilta jotakin…?

#280936 Ilmoita asiaton viesti
KL

swinging kirjoitti: (13.3.2012 10:31:06)

KL kirjoitti: (12.3.2012 22:43:20)
Vaikeaahan tässä on mennä omaa tuomiotaan puolustelemaan, jos tuuli puhaltaa pallon reikään sen reunalta pelaajan tähdättyä sitä ja pelaaja itse osoittelee deccaria 18-2b/11 ja kanssapelaaja deccaria 18-2b/10.

Koska selventävää deccaria asiasta ei ole olemassa, niin tilanteessa, jossa on täysin selvää, että tuuli aiheutti reiän reunalla killittäneen pallon putoamisen reikään pelaajan tähdättyä sitä, itse katsoisin pallon pelatun reikään edellisellä lyönnillä ilman rangaistuksia. Onneksi tilanne on pirun harvinainen, varsinkin meikäläisillä kentillä, ei tarvinne yöuniaan menettää tämän takia.

Kiitos suoraselkäisestä vastauksesta.

Esittämälläsi tavalla (pallo siis reiän reunalla) pelaajalle annettaisiin rangaistus silloin kun ei ole vielä tähtäystä suorittanut, mutta tähtäyksen jälkeen selviäisi ilman rangaistusta. Ymmärsinkö oikein?

Olet oikeassa, pitää tarkentaa tuota vastausta:

Jos pelaaja tähtää palloaan ja pallo tuulen vaikutuksesta putoaa reikään ennen kuin säännössä 16-2 mainitut 10 sekuntia ovat kuluneet, niin pelaajan katsotaan pelanneen pallonsa reikään edellisellä lyönnillään ilman lisärangaistuksia.

Tällaisena se olisi linjassa säännön 16-2 kanssa. On kyllä myönnettävä, että tiettyjä mielenkiintoisia tulkintatilanteita tuo voisi poikia. Toisaalta harva tuota aikaakaan sekuntikellolla mittaa, joten tulkitsemista nykykäytäntökin edellyttää.

Summa summarum: tyytyisin kyllä siihenkin, että mainittuun /10 -deccariin lisättäisiin tuo jo aiemmin kirjoittamani lausahdus säännön 16-2 menemisestä säännön 18-2b poikkeuksen yli kuvatussa tapauksessa. Se selventäisi asiaa ja olisi kaikin puolin helpoin soveltaa.