Re: Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakkaiden edutRe: Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten

#449123 Ilmoita asiaton viesti

Parti kirjoitti: (22.1.2011 13:43:45)

sdriver kirjoitti: (22.1.2011 12:34:34)
Osakkeen arvostus nousee pelaavien osakkaiden (golfin harrastajien) kesken. Sehän on selvä. Toki osakkeen arvo oletettavasti alkuun hetken laskee/pysyy samana kun niitä haalineet päästävät osakkeet pelaavien markkinoille. Tämän osakekannan tervehtymisen myötä osakkeen arvo alkaa taas kasvaa edelleen – kasvavan arvostuksen myötä. Ja nyt terveellä pohjalla ilman si8oittajien luomia epäterveitä kuplia.

Tähän suuren kuplaan hurahtaneet yksilöt koen vaaralliseksi jos he pääsisivät vaikuttamaan golf-yhtiön päätöksentekoon.

Ensimmäisen lauseen koen äärimmäisen huvittavaksi. Ajatteles vähän, pelaavan osakkaan arvostus omistamaansa osakkeeseen nousee. Se on tietysti hieno asia, mutta osakkeen markkina-arvoon sillä ei ole mitään vaikutusta. Eihän pelaava osakas osta toista osaketta itselleen. Sen arvostuksen pitäisi kasvaa sellaisten keskuudessa joilla ei vielä ole osaketta.

Öhhöhöhö. On yksi asia jos esittää tyhmää ja toinen jos oikeasti on.

Kyseessä on luonnollisesti sekä pelaava osakkeen omistaja, että golfia harrastava joka ei omista osaketta.

Potentiaalinen omistaja harkitsee omistusta sen pohjalta mitä osakkeen hinnalla saa.

Esille nostamassasi ERG tapauksessa:
4.1ke:lla saat osakkeen, jonka lisäksi joudut maksaman hoito+pelimaksut yht. n.700e (?) jotta pääset pelaamaan vapaasti.
TAI
Ostat kausipelioikeuden (ehdottamasi mukaan täysin Samoilla oikeuksilla kun osakkeen omistaja) Yhdelle kaudelle kerrallaan hintaan 695e. Ja oikeasti sijoitat sen 4.1ke esim. pörssiin, jotka oikeasti tuottavat (oravakin osaa valita osakkeet niin että tuottaa vähintään tuon vastikkeen verran vuodessa).

Samoin luulisi kiinnostavan osakkeen jo omistavaa tahoa, että mitä mieltä on lahjoittaa tätä omaa 4.1ke:ta kentälle, kun voi siirtää sen tuottamaan ja maksaisi jatkossa vain tuota halpaa vuokraa – ihan samoilla oikeuksilla toki.

Parti kirjoitti: (22.1.2011 13:43:45)
Minä näen tämän ajatuksen ja keskustelun nousseen joukosta yksilöitä joita vituttaa kun heidän osakkeensa arvo on pudonnut reilusti ostohinnasta ja joku toinen yksilö pelaa samoilla vuosikustannuksilla ja täysillä oikeuksilla ”hänen kentällään” vuokraamalla pelioikeuden.
Keppihevoseksi on otettu golf-yhtiön hyvinvointi vaikka kyseessä on oikeasti henkilökohtainen vitutus. Ei sillä väliä vaikka tehtäisiin yhtiön kannalta huonoja ratkaisuja, kunhan pääsee suhteellisesti ”parempaan asemaan” vuokrapelaajaan nähden.
Ei näin.

Ihan varamasti vituttaisi. Sehän on ihan järjetöntä omistamisen kannalta.

Kuultu on että sijoittajatahot ovat yrittäneet ERG:llakin ajaa asioitaan yrittämällä pelotella OYL lainvastaisuuksista ja jopa nostaneet kanteitakin mutta epäonnistuneet näissä yrityksissä täysin (ja omilla kustannuksillaan), kun mitään casea ei ole oikeasti ollut. Se olisikin mielenkiintoista jos ERG:sta loppuisi pelaavat osakkaat ja jäljelle jäisi vain näitä instansseja jotka eivät pelimaksuja maksele (siellä kun tällainen valinnan vaihtoehto on). Menisi melko nopeasti kioskin luukut kiinni.