Re: -> ts - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#292868 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (12.6.2008 20:38:03)

Niin,… kyllä mä sen luin, mutta säikähdin taas, kuinka tuosta jää vain tietty kohta elämään, eli edelleenkään ei tarvitse löytää eikä tunnistaa.

Ajattelepas KL vaikkapa Lakiston väylää #3. Urmas ja Antonio (nimet muutettu) pelaavat kenttää ensimmäistä kertaa. Ykköseltä hiemain kuikuilevat tulevien väylien suuntaan ja näevät, että kolmosella on joku ryteikköä muistuttava rotko siinä ennen griiniä. Tuolta kolmannelta tiipaikalta Urmakselta (nimi edelleen muutettu) lähtee mopo käsistä, ja hän osuu palloon kunnolla ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen kunnolla. Koska kaverukset (joillakin oikeesti on kavereita) muistavat sarveiskalvolle piirtyneen kuvan tuosta rotkosta, he toteavat lähes yhteenhenegenvetoon, että taitaapi olla varapallon paikka. Matkan jatkuessa vaivalloisesti puuskuttaen, kaverukset (edeleen) saapuvat kukkulan laelle ja tähyilevät Urmaksen palloa, josko se jossain näkyisi. Kuinka ollakaan tarkkasilmäiset veijarimme tässä kohti huomaavat vasta, että ei herranjestas (sana muutettu), täällähän on vesiestepaalut.

Nyt voi sitten joku muu jatkaa tarinaa siitä, pitääkö Urmaksen todellakin löytää pallonsa tuolta vedestä, vai onko riittävä näyttö keskelle väylää osuneen avauksen menosta vesiesteeseen olemassa muutenkin?

Älä nyt viitsi, hyvä mies, tahallasi sekoitat selvää juttua!

Koko jutun juonihan on siinä, onko mahdollista, että pallo on kadonnut vesiesteen ulkopuolelle vai ei. Jos todetaan ettei, niin pallo on vesiesteessä. Jos taas Urmaksen lyönti joskus kantaa sen 250 m, joka vaaditaan pallon sujahtamiseen griinin #3 vasemmalla puolella olevaan kuusikkoon, niin pallon menosta vesiesteeseen ei voidakaan enää olla niin varmoja.

Olennaista on se, jääkö pallon menosta vesiesteeseen epäilys vai ei, eli onko ihan oikeasti mahdollista, että pallo onkin jossakin muualla kuin vedessä. Siitähän tässä on kyse.

Btw, allekirjoittaneen ehdotuksesta kyseisen väylän vesiestemerkintöjä muutettiin tänä keväänä siten, että jos pallo menee väylän päädyn yli sinne rotkoon eikä sitä näy vastarannalla, niin se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä esteessä. Aiemmin sen lipan takana oleva korkea heinikko ennen aitaa ei ollut estettä, jolloin ihan oikeasti jäi epäilys siitä, missä pallo on.