Re: –> ts - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#284681 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (12.3.2011 10:22:06)
[

· When the local rule is in effect, a distance-measuring application may be used, provided the specific application is restricted to “distance only” and the device does not have any other “non-conforming” features. This is the case even if these other features are not being used. As above, the rules on advice-related communications (including the use of the internet) still apply. ’

Mitä tarkoittaa tuo lihavoitu kohta? Eikö se tarkoita sitä, että laitetta saa käyttää esim. sääntöjen selvittämiseen netistä? Ja tämä siis siinäkin tapauksessa, että laitteessa on vaikkapa kompassi?

Onko tuo siis teidän mielestänne käsitettävä siten, että laitetta saa aina käyttää sääntöjen selaamiseen, mutta etäisyysmittaria ei saa käyttää milloinkaan, jos laitteessa on kiellettyjä ominaisuuksia?

Jos näin, niin julkilausumalla yksiselitteisesti kielletään iPhonen käyttö kaikkeen muuhun toimintaan kuin kommunikointiin ja tiedonhakuun netistä. Tähänkö tulkintaan olette päätyneet?

Boldasin lisää, eli tuossa mielestäni julkilausuman erittäin huonosti muotoiltu kohta, joka tuohon ristiriitaisuuteen johtaa.

Tässä on vähän sama tilanne kun tuon OYL 7§:n kohdalla. Varmoja mielipiteitä on, mutta edes Randa ei uskalla suorran kysymykseen suoraa vastausta antaa, koska tuosta sanamuodosta voi tulkintojakin tehdä. Uskoisin sillä tarkoitetun sitä, että kyseisessä mittalaiitteessa ei saa olla esim korkeutta ilmaisevaa mittaustapaa, vaikka sen voisikin kytkeä päältä pois. Tuon tekstin mukaan kuitenkin ensin kielletään käyttämästä, jos siinä on joku kielletty ominaisuus vaikka sitä ominaisuutta ei käytettäisikään. SItten perään sallitaan sen käyttö muuhun.

Onelmahan johtaa tuomareiden epävarmuuteen asiasta ja viime kesänä kertomani kaltaisiin tilantesiin, jossa ammattilaiskisan tuomari kilesi kentästä otettujen kuvien katsomisen iPhonen näytöltä.

Minä pelkään sitä, että joku onnistuu tuon tiukimman tulkinnan jollekin tuomarille myymään ja sitten hylätään joku pelaaja syyttä suotta.