Re: Toppi-lyönnit pois?- Ihmettelijä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluToppi-lyönnit pois?Re: Toppi-lyönnit pois?- Ihmettelijä

#239081 Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelijä kirjoitti: (30.6.2007 11:43:16)
Olet täysin

ts kirjoitti: (30.6.2007 11:22:03)
Kun pallo ei tahdo nousta pelaajan haluamaan korkeuteen, pelaaja keskiss tehdä jotain sen auttamiseksi. Valitettavasti helpoin tapa osua palloon ja saada se ilmaan, on tehdä kaikki totaalisen väärin; lapaa auki ja leikkurilla alle. Oikeilla liikkeeillä pitää lapaan saada enemmän vauhtia ja mieluiten vartalon tuottamana, jotta pallo lentäisi halutulla tavalla.

Olet varmasti oikeassa. Tässä tapauksessa päättelen ratkaisuni olleen oikean, sillä:

1. Aina silloin tällöin löin palloon ’topin’, joka itseasiassa osui pallon päälle ja pompsautti pallon maan kautta muutaman metrin päähän. Tämä tarkoittaa, että maila on ollut osumahetkellä aivan liian korkealla ja matkannut selvästi alaspäin. Tämä tukee sitä, että ranteiden vapauttaminen on ollut auttamattoman myöhässä ja ranteet liian edessä mailapäähän nähden.
Voin olla toki väärässä, sillä olen täysi nyyppä.

2. Videokuvassa lyönti näyttää nyt suhteellisen oikealta, eikä ainakaan silmämääräisesti näytä olevan kuokkimista. Eli rannekompensaatio ei toivoakseni ole mennyt yli.

Tuota noin. Tää on kyllä hankalaa, ku koitetaan opastaa, ilman että kukaan on nähnyt kyseistä swingiä. Ja sit kun vielä on se (todennäköinen) vaara, että termien/ilmaisujen kanssa tulee väärinymmärryksiä.
Esim tuo boldattu kohta…..mitä sillä tarkotit, Ihmettelijä?? Hyvässä ja napakassa (lue ’pressatussa’) rautalyönnissä ranteiden ja käsien tulisi juurikin olla mailanpään edellä…suht selkeestikkin.
Kuvailit, että ongelmana on saada pallot nousemaan ilmaan kunnolla. Tuohon vaivaan aloittelijat (ja monesti kehittyneemmätkin) golfarit hakee korjausta monesti juuri noilla TS:n mainitsemilla jutuilla. Ja sit tuohon boldaukseen….. kun ei pallo lähde muuten kunnolla taivaisiin, koitetaan käsillä ja ranteilla flipata osumahetkellä lapaa enemmän auki.—–>more problems. Tuolla toimenpieteellä saadaan aikaseks ainakin seuraavaa…: lyönnistä katoaa teho…eli mitta kärsii, lyönnin tarkkuus sattaa myös olla hakusessa.
Eli pitäs koittaa vaan tulla pallolle hitusen siihen sisäposkeen…kädet edellä…vasen ranne suorana…. paino lyönnin takana osumassa (kuuppa ja niska häntäluun takapuolella). Kyllä se lavan lofti hoitaa pallon tarpeeks ilmaan, kunhan vaan swingissä on tehoa, ja tuo swingin energia tulee oikeesta suunnasta, ja kohdistuu oikeeseen suuntaan.
Se miten tuohon settiin päästään, onkin se hankalempi juttu. Mm. itsellä vimosta ’pikku’ silausta vailla ;).