Re: –> (TooMuchPutts - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#290449 Ilmoita asiaton viesti

Herätin asiasta keskustelua, oman pojan menestymisen kannalta tuolla ei ollut mitään merkitystä, toki olisi kait saanut ehkä yhden pisteen lisää, mutta sillä ei liene merkitystä minkään kanssa. Itse olen aina korostanut sitä kuinka sääntöjä tulee noudattaa ja kaikki pelaajat toimivat samojen sääntöjen perusteella. Jos sitten yksi ei toimi sääntöjen mukaan ja menestyy kisoissa siten että saisi paikan paremmissa kisoissa on se mielestäni epäoikeudenmukaista sitä pelaajaa kohtaan joka jäi ensimmäisenä siitä kilpailusta pois. Mun oikeustajuuni toi ei millään uppoa. Tietysti on huomoitava se mitä täällä on keskusteltu, oliko teko tahallinen vai ei, saiko väärää informaatiota, oliko tietoinen jonkun laillisuudesta/laittomuudesta jne….

Muutenkin näille junioreilla pitäisi olla korkeampi kynnys ilmoitella pelikavereiden mahdollisista väärinkäytöksistä tuomariile, mutta kertoilevat niistä usean päivän kuluttua tai jopa viikkojen päästä, kun tulee jokin sellainen tilanne eteen. Laitanpa tähän vähän lisää juttuja, ottakaa kantaa oliko sallittua vai ei ja mitä pitäisi tehdä:
1. Eräässä kilpailussa oli paikallissäännöissä kielletty poistamasta bunkerista käpyjä. No yksi kaveri oli kuulemma ollut kolmisen kertaa bunkkerissa ja joka kerta oli poistanut kävyt. Ei ehkä ollut lukenut paikallissääntöä kovin tarkkaan.

2. Eräässä toisessa kilpailussa ennen tiiaamista oli kaveri vetänyt spoonilla tiiauspaikalle hirveän kuopan ja nostanut maata ylös. Tämän kokkareen päälle laittoi pallon ja löi siitä Oli kuulemma ongelmia duffin kanssa avauksissa ja tuollahan se ongelma helposti ratkeaa. Teki sen joka ainoassa avauksessa.

3. Yhdessä kilpailussa olin seuraamassa ryhmää jossa poikani pelasi. Kaverit luettelivat tuloksia 9 reiän jälkeen. Itse pidin kirjaa lyönneistä. Kuulin tämän yhden kaverin luettelmat luvut. Ihmettelin kun luettelosta puuttui seiska joka johtui yhdestä veteen lyönnistä. Sanoin tulosten kirjaajalle, että tuossa on selvä virhe ja tuon yhden väylän tuloksen kuuluisi olla seitsemän. Kysyin voinko mennä ilmoittamaan heille, että korjaavat siihen oikean tuloksen. Sain luvan ja kiltisti merkkari sen korjasi todeten ’ai niinhän se oli’ Tosin tämä merkkari tuntui olevan pihalla kuin lumiukko siitä mitä hänen pitäisi tulokseksi kirjata. Arviolta seitsemän väylän tuloksen kysyi joka kerta pelaajalta: ’Paljonko pelasit’.

No ei tämä tähän vielä loppunut, olin seurannut koko kierroksen ja tarkkaan laiton ylös kaikki lyönnit, rankut yms. Tulokset ilmestyivät ja samalla kaverilla oli kirjanpitoni mukaan edelleen yksi lyönti vähemmän kuin piti olla. Otin kilpalun tuomariin yhteyttä ja kysyin oliko siellä tuloskortissa tuolle tietylle väylälle merkitty seitsemän. Kävi tarkistamassa ja sanoi että oli. Totesin siinä vaiheessa, että joku virhe siellä vielä on. Tämä kysyi, että mikä, mutta totesin etten tiedä mitä on merkitty. Nyt oli kuulemma niin kiire ettei ehtinyt lähteä hakemaan korttia ja totesi, että minulla voi olla omassa kirjanpidossa joku virhe. Uskoin sen siinä vaiheessa. Seuraavana päivänä satuin sitten tarkistamaan kyseisen kaverin tulokset netistä ja vertasin sitä omaan kirjanpitooni. Huomasin par5:llä että kaverille oli merkitty tulokseksi 5. ’Ei helvetti’ ajattelin se oli tasan tarkkaan kuusi, kolme lyöntiä greenille ja kolme puttia, kysyin vielä omalta pojalta paljonko tämä kyseinen kaveri hänen mielestään pelaisi sillä väylällä, johon totesi välttömästi, että kuusi, kolmannella greenille ja kolme puttia. Tämä kaveri pääsi sen jälkeen pelaamaan FJT:lle ja joku jäi sieltä pois, ei oma poika. Väärin sitä kohtaan joka oli sinne ilmoittautunut, mutta ei päässyt.

Jos en olisi puuttunut asiaan niin sillä yhdellä kaverilla olisi ollut tuloksessa kaksi lyöntiä parempi tulos kuin olisi kuulunut, nyt se tosin jäi yhteen. Mitäs siinä enää ulkopuolisena tekee, jos sekä merkkari, että pelaaja ovat tuloksen vahvistaneet allekirjoituksillaan. Aletaanko etsiä todisitusaineistoa ja mistä? Ehkä joltain olisi voinut jäädä kategoria saavuttamatta esim FJT:lle seuraavana vuonna, sen takia ettei ollut riittävästi pisteitä, kun yksi siellä välissä oli kenties vähän huijannut tahallaan, tietämättään tai ’vahingossa’.

4. Ihan hemmetin usein olen kuullut kun pelaajat tulevat maaliin ja alkavat tarkistaa tuloksia. Merkkari kyselee esim, hei paljonks sä pelasit kuudellatoista, tai mikäs sun tulos oli tossa tokavikalla. Pitäiskö tohonkin puuttua? Ei kai merkkari kysy pelaajalta paljonko pelasi?

Kovin montaa kilpailua en ole seurannut ja niissä jonninverran alle puolessa on tullut esiin jotain hieman kyseenalaista, ehkä ne harvat on vaan sattunut mun kohdalle tai tullut mun tietoon ja kaikki muut toimii kuten pitää. Tietysti joka ryhmän perään ei voida millään laittaa tuomareita se on selvä, mutta pelaajien tulee olla enemmän tietoisia mitä saa tehdä ja mitä ei, mitkä ovat velvollisuudet, tätä myös valmennuksessa, koulutuksessa ja vanhempien on painotettava.