Re: Toinen ’helppo’ visa … - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötToinen ’helppo’ visa …Re: Toinen ’helppo’ visa …

#276423 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (2.4.2013 19:58:09)

KL kirjoitti: (2.4.2013 16:57:12)
Ratkaisun peruste on selvä eikä siitä ole kukaan toistaiseksi ollut eri mieltä. Pelaaja toivoo pallonsa lähtevän kiviaidasta tiettyyn suuntaan.

Aivan, mutta sinun mukaasi pelilinja on määritelty ainoastaan pallon toivotun lähtösuunnan osalta / pelilinja = pallon lähtösuunta. Lähtösuuntia on vain yksi: suunta johon pallo lähtee mailan lavasta. ei suunta jolla se kimpoaa kiviaidasta. Selitäpä nyt meille kaikille, miten pallon lähtösuunta ja kiviaidasta kimpoamissuunta voivat olla yksi ja sama asia?

No nyt minä ymmärrän mistä kenkä puristaa: sinä katsot asiaa liian mustavalkoisesti! Näin silloin tällöin käy, kun ei ole kokemusta, näkemystä eikä koulutusta sääntöjen soveltamiseen.

Heitäpä itsellesi kysymys, miksi pelaaja paikkasi niitä divotteja ym., ja miksi juuri siellä missä hän sitä teki. Mitä ilmeisimmin hän toivoi pallonsa lentelevän siihen suuntaan. Tuo on siis se suunta, johon pelaaja pallonsa toivoi lähtevän lyönnin seurauksena. Ja sinnehän se pallo lopulta lähtikin, joskin kimmokkeena kiviaidasta.

Tässä tilanteessa pelaaja käyttää kiviaitaa välikappaleena saadakseen lyöntinsä lähtemään haluamaansa suuntaan. Tämän hän tekee siksi, ettei hän muuten saa palloaan lyötyä juuri siihen suuntaan, koska kiviaita estää riittävän laajan backswingin. Siksi ja vain siksi hän käyttää kimmoketta tuossa lyönnissa, siis saadakseen pallonsa lähtemään haluamaansa suuntaan.

Hyvä että tuli tämä asia selväksi, kyllä olisi taas riittänyt Keimolan terassilla parranpärinää…