5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
#214380 Ilmoita asiaton viesti

Prboy kirjoitti: (15.3.2012 20:11:59)
Sitä minä vaan läksin arvuutteleen, koska se nykyinen maailman listan ykkönen, joka on niin mahdottoman paljon parempi kuin Tiger, ylittää tämän saavutukset? Vielä 2009 päättyneellä kaudella Tiger voitti noin joka toisen kilpailun, johon osallistui (Ai niin, kuten saimme lukea, silloin kentät oli vielä trimmattu Tigeria varten. Hommahan lopetettiin 2010). Koska MacIlroy voittaisi edes joka neljännen? Tigerilla oli neljä majoria putkeen, koska MI:llä on viisi tai kuusi? MacIlroy on hemmetin hyvä golfari, mutta Tigerin kykyä voittaa hänellä ei ole eikä tule.

Tikrun ihonväri taitaa olla aikalailla samanlainen kuin useimmmila Asian-tourilla pelaavilla thaikuilla, kinuskeilla tai intialaisilla. Ei heidän ihonvärillään ole erityisempää merkitystä. Mutta, käytöksessä toki on. Lieköhän siitä johtuen että siellä päin ihmisiä ásustelee yleisesti ottaen taajemmassa, osaavat he käyttäytyä muita kohtaan reilusti ja ystävällisesti. Se näkyy mainiolla tavalla ulospäin kentilläkin.

Nykyään kentät ovat todellakin liian vaikeita herra Woods’ille. Erityisesti tämä korostuu avauslyönneissä. Siinä missä nuoremmat pelimiehet painavat driverilla reippaita 300 metrin avauksia keskelle väylää joutuu tiikeri avaamaan, housunlahkeet pelonsekaisesta vapinasta lepattaen, spoonilla tai jopa raudoilla. Tarkkuus on iän myötä heikentynyt eikä pituudetkaan riitä kiertueen pitkälyöntisimmille. Luulisi lyhyemmillä avauksilla osuvan paremmin väylille. Kaikki tämä kertoo vain siitä että ikä tekee tehtävänsä. Parhaat pelivuodet ovat häneltä jo ohitse ja uudet nuoret pelaajat ovat taidoiltaan parempia kuin oman aikansa ’rookiet’ viisitoista vuotta sitten.

Sinällään täytyy oikein ihmetellä Tikrun venkoilua. Siihen kun ei olisi mitään aihetta. Hän kuittaa jokaisesta kisasta suurimman rahallisen potin. Pelkkä starttimaksu on jo moninkertainen voittajan palkkioon verrattuna. Luulisi hänen pelailevan leppoisasti, kavereitaan ja yleisöä viihdyttäen. Ilman minkäänlaisia paineita. Hymyillen ja naureskellen huonosti onnistuneille lyönneilleen. Kaikillehan niitä aina joskus sattuu. Olen varma että hän pärjäisi varsin hyvin ilman turhia kiukutteluita. Näyttäen koko maailmalle kuinka hän nauttii pelaamisesta.

Mutta, kaikki lähtee hänestä itsestään. Ensin pitää voittaa itsensä. Vasta sen jälkeen pystyy tavoittelemaan todellisia voittoja joiden myötä voi – korostan sanaa voi – joskus nousta todellisten, ikuisten suuruuksien joukkoon. Eivätkä hekään ole saaneet paikkaansa legendojen joukossa pelkästään kisoja voittamalla.

P.S.
Minulle henkilökohtaisesti esim. Darren Clarke edustaa paljon korkeampaa arvostusta kuin Tikru. Erityisesti siksi että hän on todellinen golfari, ymmärtäen mistä pelissä on kysymys. Siitä nähtiin mainio todistus silloin aikoinaan kun hän merkkasi pallonsa paksuun raffiin pelin keskeytymisen vuoksi. Seuraavana aamuna kyseinen raffi oli leikattu väyläksi, josta olisi erinomaisen hyvin päässyt lyömään lähestymisen greenille. Darren löi kuitenkin lyhyen chip’in keskemmälle väylää, selittäen ettei hän olisi niin syvästä raffista päässyt missään tapauksessa pidemmlle.

Kun seuraa Tikrun mellastusta kentällä olen varma että häneltä olisi jäänyt kyseinen chippi pelaamatta. Päin vastoin on toki menetelty. Valtavia kiviäkin on ison yleisöjoukon voimalla siirretty hänen pallonsa/lyöntinsä tieltä.