Re: Tielle droppaus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTielle droppausRe: Tielle droppaus

#278438 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (3.9.2012 20:30:30)

PG kirjoitti: (3.9.2012 19:37:44)

KL kirjoitti: (1.9.2012 6:11:02)

King Of Spoon kirjoitti: (31.8.2012 22:23:30)

Pelaaja menee pallon luokse ja huomaakin, että eihän hän pysty tästä lyömään, koska jalat joutuisi asettaa vesiesteen puolelle ja vesiesteen reuna on niin jyrkkä ja syvä, että pelaajan jalat olisivat yli puolimetriä pallon alapuolella. Tämän jälkeen pelaaja muistaakin, että hänellä on yksi vasurin maila bägissään, jolla pystyykin lyömään kyseisestä paikasta hyvin.

Nyt tulee eteen seuraava tilanne. Saako tiestä vapautuksen jälkeen kuitenkin asettaa jalat tien päälle ja lyödä vasurin puolelta, koska vapauttavan dropin jälkeen huomaa, että oikeakätisen puolelta lyöminen pelisuuntaan nähden on mahdotonta?

Toki saa, mutta jos tuo vasenkätinen lyönti on pelaajan järkevin vaihtoehto, saa hän vielä kerran vapautua tuosta tiestä. Jos sitten käykin niin, että hän vapautumisen jälkeen pystyy lyömään oikealta puolelta, niin siihen ei ole mitään estettä.

Voiko pelaaja tosiaan 1. dropin jälkeen vielä valita kätisyytensä? Eli jos 1. droppi on oikealta lyövälle sääntöjen mukaan OK, mutta pallo käytännössä pelaamattomassa paikassa (pahassa kuopassa, kivenkolossa, puskassa, pelaaja joutuisi seisomaan muniaan myöten vedessä tms.), niin hän voi vielä vaihtaa kätisyyttään voidakseen dropata pallonsa parempaan paikkaan ja välttyäkseen rangaistukselta, jonka pelaamattoman paikan säännön soveltaminen tuottaisi? Minusta tällainen toiminta ei tunnu golfin hengen mukaiselta.

Tästä se lähtee. Otetaan kuitenkin huomioon Bogikoneen mainio kommentti pallon pelattavuudesta ylipäätään.

Ihmettelinkin jo, mistä niitä oikein sikiää 😉

Mikäli oikein ymmärsin, King Of Spoonin casessa pelaaja droppaa oikeakätiseen vapauttavaan paikkaan ja droppi on kaikin puolin sääntöjenmukainen. Siitä on lyötävä. Jos ei paikka kelpaa, niin pelaamattoman paikan säännöllä voi jatkaa. Se, että paikasta ei voi pelata oikeakätisenä, ei mielestäni anna oikeutta vaihtaa kätisyyttä saadakseen uuden vapauttavan dropin – see Exception under Rule 25-1b.

Jos pelaajalla olisi alun perin ollut aikomus pelata vasurina, mutta hän olisi (epähuomiossa/ajatuksissaan/hermostuksissaan) dropannut tien vasemmalle puolelle, olisi hän saanut uusia dropin, koska tällä dropilla hän ei olisi tiestä vielä vapautunut vasemmalta puolelta pelaavana. Siis toinen droppi tien oikealle puolelle vasurina lähimpään vapauttavaan paikkaan. Tämän jälkeen pelaaja voi käyttää normaalia oikeakätistä svingiään. Jos tie jää jalkojen alle, hän voi vapautua siitä droppaamalla vielä kolmannen kerran, ellei säännön 25-1b poikkeus sitä estä.

Jos ihan dec 27-2b/17 mukaan mennään, niin tuo ensimmäinen (uusittava) droppi jää pois.