Re: Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTeksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointiRe: Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi

#523248 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Olen samaa mieltä Iston kanssa. Golf on hieno ja vuosi vuodelta suositumpi laji, ja se ansaitsisi ehdottomasti nykyistä enemmän huomiota mediassa.

Toimin Suomen Golfiiton sekä Finnish Golf Tourin tiedottajana, ja pyrin kaikin tavoin tuomaan suomalaista golfia esille kotimaisessa mediassa. Tiedotan kaikista kotimaisista Golfiiton kilpailuista, sekä FGT:n osakilpailusta jokaisen kilpailupäivän jälkeen. Raportoin myös suomalaisten suorituksista kansainvälisissä kisoissa.

Oma osuuteni päättyy kuitenkin siihen, kun juttu ja tulokset ovat lähteneet sähköpostilla urheilutoimituksiin. Sen jälkeen astuu toimittajien valta peliin. Työvuorossa olevat toimittajat valitsevat mitä julkaistaan. Ja valitettavan usein kotimainen golf jää palstatilan valtaamisessa kakkoseksi suunnistuksen, pesiksen ja moottoripyöräilyn rinnalla. Kaikissa urheilutoimituksissa ei ole vielä ymmärretty kuinka suurta kiinnostus golfia kohtaan Suomessa on. Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

Vaikka kotimaiset golfuutiset eivät Hesarin urheilutoimituksen uutiskynnystä aina ylitäkään, julkaisevat maakuntalehdet ahkerasti golfjuttuja. TV-kanavista Nelonen uutisoi kiitettävästi golfista, samoin Urhilukanava. Ylen teksti-tv julkaisee myös paljon golftuloksia. Ylen urheiluruudussa sen sijaan panostetaan vielä enemmän ’perinteisiin’ urheilulajeihin ja MTV3:lla moottoriurheiluun.

Golfin saamaa huomio on kuitenkin kasvanut muutamassa vuodessa huimasti. Vuonna 2001 julkaistiin lähes kolme kertaa enemmän golf-aiheisia juttuja kuin 1999. Suuri osa kiitoksesta kuuluu Mikko Iloselle ja Riikka Hakkaraiselle, jotka ovat menestyneet hienosti. Toivottavasti myös meidän golftiedottajien työllä on ollut merkitystä.

Jotta median edustajat tajuaisivat, että suomalaiset haluavat lukea enemmän golfista, kannattaa palautetta antaa myös suoraan sinne päin. Se helpottaisi huomattavasti myös meikäläisen työtä.

Kiitos kommenteista Istolle ja muille.

Suoria lyöntejä ja aurinkoisia päiviä toivottaa,

Laura Grönqvist

Tiedottaja

SGL / FGT