16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi

Etusivu Foorumit Yleistä Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Paljon on ollut mielipiteenvaihtoa 4:sen lähetyksistä ja varsinkin selostajista, mutta se mikä minua nyppii ja risoo on sanomalehtien onneton kirjoittelu kilpailuista. Myös teksti-tv:n kautta tuleva palvelu on riittämätöntä, kun vertaan sitä kaikkeen siihen, mitä näiltä sivuilta löytyy. Johtuuko tämä ’ongelma’ siitä, että ko. mediat eivät ole kiinnostuneita golfista urheilumuotona vai siitä, ettei löydy kirjoittajia. Mikä sitten on liiton rooli tiedottajana ja lajin imagon ja kiinnostavuuden lisääjänä? Mielestäni tiedottamista golfista urheilulajina ja hienona harrastuksena tulisi kaikin keinoin yrittää lisätä jokaisessa mediassa. Mitä mieltä muut pelimannit ovat tästä aiheesta? Lue lisää: Golfpiste

    Kiinnostus golffia kohtaan on vielä niin pientä Suomessa, että ei ole mitään järkeä tunkea sitä joka mediaan. Suomessa golffia harrastaa noin 100.000 henkilöä ja nelosen tv-lähetyksiä seuraa varmaan saman verran. Jos verrataan tätä lukua formula 1:siin, jota seuraa yli miljoona henkilöä joka toinen sunnuntai niin voidaan päätellä että golf-lähetyksiä ei ole mitään järkeä lisätä, koska sille ei yksinkertaisesti ole kysyntää.

    YLE:n teksti-tvllä näkyy euroopan tourin, pga tourin, challenge tourin ja ladies european tourin tulokset. Se on ihan hyvin minun mielestä, myös sanomalehtien jutut golfista ovat ihan tarpeeksi hyviä. Ei todellakaan voida olettaa että teksti-tv:lle laitettaisiin voittaajan haastatteluja tai muita reportaaseja, koska niitä (liioittelen hieman) ei kukaan kumminkaan lue.

    Golfin osuus mediassa kasvaa pikku hiljaa, koska harrastaja määrä ja kysyntä kasvaa. Tottakai minäkin toivon että kaikki pga tourin kisat näytettäisiin suorana ylen kanavilla, mutta on pakko myöntää että golf ei ole joka pojan laji niinkuin jalkapallo.

    Golf on kaiken lisäksi niin kallis harrastus, että se ei sovellu kaikille, joten harrastaja määrä on senkin takia alhainen/rajattu. Mailat, pallot ja greenfeet maksavat maltaita, toisin kuin edellä mainittu jalkapallo, jossa pärjää todella pitkälle pelkällä pallolla. Golf ei ole sellainen laji, jota pikkulapset voisivat pelata koulun jälkeen, eikä siitä tule ikinä sellaista. Golf tulee aina olemaan, jollain tavalla, ’suljetun sisäpiirin’-juttu. Tämän takia ylenpalttinen valistaminen golfista menisi hieman kuuroille korville.

    btw. golf ei mielestäni ole urheilulajii vaan pikemminkin liikuntamuoto, vaikka se onkin siihen suuntaan kokoajan menossa. Ammattilaiskentillä siitä näkee jo piirteitä, kun toureille tulee kokoajan entistä parempi kuntoisia ja monipuolisemmin harjoittelevia pelaajia.

    Vai ei ole golf urheilulaji. No mitä on sitten mäkihyppy tai keihäänheitto jossa mäkihypyssä tehdään kaksi suoritusta ja keihäässä heitetään kilpailuissa max kuusi heittoa. Mulla on paljon tuttavapiirissä ystäviä jotka ei tiedä golfista mitään ja aina saa kuulla ,että eihän se ole edes urheilua. Johtuukohan tämä siitä että televisio antaa lajista vähän vääristyneen kuvan kun kamera seuraa porukan avauksia ja sen jälkeen seuraavan kerran kakkoslyöntiä ja sitten taas kun putataan. Olenkin monta kertaa sanonut , että kaikki jotka ei pidä golfia urheiluna ovat vapaasti tervetulleita mukaan rundille. Taitais monella hymy hyytyä neljä tuntia kierrettyään kun syksyllä tuuli oikein mukavasti piiskaa.

    Täytyy myöntää että minun mielestäni golf on saanut koko ajan enemmän palsta tilaa esim. hesarissa. Muutama vuosi sitten kirjoitettiin hyvällä tuurilla 2 riviä british openin viimeisestä päivästä ravi tulosten jälkeen. Kehitystä on tapahtunut. Ja niin kuin joka urheilu lajissa, suomalaisten menestys tuo lisää tilaa lehtiin. Kun Ilonen sijoittui viime vuonna hienosti 9:ksi The openissa niin kyllä se oli urheilu uutisten pääaihe. Mutta niin kuin jo sanoitte ei sitä golfia liikaa mediassa näy.

    No, jos olet sitä mieltä että golf on kallista, eikä lapset pelaa sitä sen vuoksi, olet väärässä.

    Otetaanpa toinen erittäin suosittu suomalainen urheilulaji, jääkiekko, vertailu kohteeksi:

    Junnujen ei tarvitse ostaa osaketta, joten pelioikeuden saa monella kentällä alle 2500mk. Ja kohtuulliset välineet maksavat alussa n. 2500mk. 2500+2500+liitymismaksu n.500mk=5500mk per pelikausi. Jääkiekon kun aloittaa kamoihin menee ainakin saman verran ellei enemmän. Lisäksi jäämaksut on jotain 6000mk vuodessa. 2500+6000+lisenssi ja jäsen maksut= n.10000mk vuodessa.

    Minusta on turha enää puhua että golf on ’paremman luokan’ peli koska se ei ole ainakaan kalliimpi kuin monet muut harrastukset.

    Ps. Golf on urheilua!!!!

    Golf alkaa olla suosituin pallopeli Suomessa ainakin pelaajien määrän mukaan arvioiden.

    Samalla tavoin kuin monen muun lajin osalta on golf myös urheilua, jopa erittäin vaativaa kilpaurheilua, sekä ammattilais- että amatööritasolla.

    Siitäkin voidaan keskustella onko golf erityisen kallis laji harrastaa. Varsinkin nuoret pääsevät pelaamaan suhteellisen edullisilla vuosi-/jäsenmaksuilla.

    Toki pitää ymmärtää että kenttien rakentaminen ja ylläpito on kallista. Nykyisellään kaiken tämän rahoittaa vain ja ainoastaan pelaajat. Huolimatta siitä, että Golf-harrastus työllistää tuhansia henkilöitä ja sen kautta tuloutuu yhteiskunnalle monenlaisia veroja ym. ym., ei golf-urheilu ole saanut juuri minkäänlaista tukea yhteiskunnan taholta.

    Harrastajamäärät alkavat olla niin suuria, että meillekin voisi harkita kunnallisia (tai yhteiskunnan avustuksella rakennettuja) kenttiä. Tulevaisuudessa kun pelaajamäärät edelleen kasvavat, olisi hyväksi jos löytyisi vaihtoehtoisia pelimahdollisuuksia, nykyisille pelaajien itsensä rahoittamille osake-/osakaskentille.

    Joskus olisi kiva nähdä vertailuja urheilupaikkojen suhteen, kuinka paljon yhteiskunnan tukea saavat esim. uimarit, jääkiekkoilijat, mäkihyppääjät, jalkapallon pelaajat yms. Joille on veikkaus- ja verovarojen avulla rakennettu satojen miljoonien edestä urheiluhalleja jne.

    Mutta katsotaanpa miten asiat etenee, muutaman vuoden päästä Suomessa on golfareita enemmän kuin uimareita, palloilijoita, kiekkoilijoita, mäkihyppääjiä, hiihtäjiä jne. yhteensä. Luulisi että lajin julkisuuskuvassakin tapahtuu jotain kehitystä.

    alkaa taas saada huvittavia piirteitä tämäkin keskustelu. TekstiTV:n raportoinnista taas siihen ainaiseen muiden lajien mollaamiseen !

    Pelaan itse myös jääkiekkoa ja vieläpä ihan samalla tasolla kuin golfiakin eli molemmat ovat vain harrastuksia. Kokemuksesta voin kertoa golfin olevan kalliimpaa niin minulla kuin pojallanikin. Lopettaisin mieluusti vertailut muiden urheilulajien kesken tai ainakin jatkuvan itkemisen valtionavuista ym. Olen vakaasti kunnallisten jokamieskenttien puolella mutta jos ja kun niitä ei tule niin yritän pelata tätä jaloa peliä siellä missä voin, sovussa muiden pelaajien kanssa (hitaiden rouvienkin…) ja nauttien kaikesta mitä se eteeni tuo.

    Olen samaa mieltä Iston kanssa. Golf on hieno ja vuosi vuodelta suositumpi laji, ja se ansaitsisi ehdottomasti nykyistä enemmän huomiota mediassa.

    Toimin Suomen Golfiiton sekä Finnish Golf Tourin tiedottajana, ja pyrin kaikin tavoin tuomaan suomalaista golfia esille kotimaisessa mediassa. Tiedotan kaikista kotimaisista Golfiiton kilpailuista, sekä FGT:n osakilpailusta jokaisen kilpailupäivän jälkeen. Raportoin myös suomalaisten suorituksista kansainvälisissä kisoissa.

    Oma osuuteni päättyy kuitenkin siihen, kun juttu ja tulokset ovat lähteneet sähköpostilla urheilutoimituksiin. Sen jälkeen astuu toimittajien valta peliin. Työvuorossa olevat toimittajat valitsevat mitä julkaistaan. Ja valitettavan usein kotimainen golf jää palstatilan valtaamisessa kakkoseksi suunnistuksen, pesiksen ja moottoripyöräilyn rinnalla. Kaikissa urheilutoimituksissa ei ole vielä ymmärretty kuinka suurta kiinnostus golfia kohtaan Suomessa on. Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

    Vaikka kotimaiset golfuutiset eivät Hesarin urheilutoimituksen uutiskynnystä aina ylitäkään, julkaisevat maakuntalehdet ahkerasti golfjuttuja. TV-kanavista Nelonen uutisoi kiitettävästi golfista, samoin Urhilukanava. Ylen teksti-tv julkaisee myös paljon golftuloksia. Ylen urheiluruudussa sen sijaan panostetaan vielä enemmän ’perinteisiin’ urheilulajeihin ja MTV3:lla moottoriurheiluun.

    Golfin saamaa huomio on kuitenkin kasvanut muutamassa vuodessa huimasti. Vuonna 2001 julkaistiin lähes kolme kertaa enemmän golf-aiheisia juttuja kuin 1999. Suuri osa kiitoksesta kuuluu Mikko Iloselle ja Riikka Hakkaraiselle, jotka ovat menestyneet hienosti. Toivottavasti myös meidän golftiedottajien työllä on ollut merkitystä.

    Jotta median edustajat tajuaisivat, että suomalaiset haluavat lukea enemmän golfista, kannattaa palautetta antaa myös suoraan sinne päin. Se helpottaisi huomattavasti myös meikäläisen työtä.

    Kiitos kommenteista Istolle ja muille.

    Suoria lyöntejä ja aurinkoisia päiviä toivottaa,

    Laura Grönqvist

    Tiedottaja

    SGL / FGT

    Oulun Golf Kerholla junioreiden pelikausimaksu maksaa 750(mk) ja jäsenmaksu on 200(mk)

    kun on yli 18 niin pelikausimaksu nousee 1000(mk)

    ja jäsenmaksu pysyy samassa. Mailojahan ei tarvitse koko ajan olla ostamassa. itse pelaan käytetyillä raudoilla jotka maksoivat minulle 1000(mk) ja Draiveri on uusi ja makso 800(mk)

    mailat on hyässa kunnossa ja pystyn pelaamaan niillä vielä pari vuotta. Eiväthän ne hirveen hyviä mailoja oo, mutta ei oo rahaa ostaa parempiakaan.

    Mailat on vaan kalliita, mutta muuten golf on keskiverto laji hinnan suhteen, eihän se ihan niin halpaa oo kuin salibandy(toinen harrastukseni), eikä jalkapallo, mutta lumilautailu ja jääkiekko ovat jo kalliimpia lajeja. Kyllä itse saan aina säästettyä tuon tonnin ja saan pelata maailman parasta lajia niin paljon kuin jaksan.

    PS. Jenkeissä saa 2500(mk) rauta-setin esim. Taylormade, joka maksaa suomessa 6500(mk), et sieltä kannattaa ostaa jos suinkin pystyy.

    Nyt pari asiaa selväksi…

    Golf-mailat, pelioikeudet, pallot, kengät, muut varusteet jne jne maksavat tuhansia markkoja. Eiköhän siitä olla samaa mieltä. Ajatelkaa jos tekee töitä 30mk tuntipalkalla niin tienaa jotain 70.000mk vuodessa, josta lähtee verot, vuokrat ja muut elämisen kulut. Jos laskeskelette että kuinka paljon tosta jää lopulta käteen, niin golf rupee vaikuttamaan aikaa kalliilta harrastukselta. Helppohan se on sanoa kun itse tienaatte 400.000mk vuodessa että golf on halpa harrastus ja että 2500mk vuodessa vaikuttaa halvalta.

    Noh onhan oulussa halpa pelata, mutta kuka pääkaupunkiseudulta sinne lähtee pelaamaan?? Ja kuka lähtee ostamaan halvempia mailoja jenkeistä?? Jos on varaa mennä ostamaan niitä sieltä, niin on varaa ostaa ne mailat suomestakin.

    Onhan golf halvempi harrastus kuin jääkiekko, mutta se on paljon kalliimpi kuin jalkapallo, lentopallo, koripallo, salibandy jne. Kyllä niitä lajeja löytyy. Jalkapalloa voi pelata melkein missä vain ja pallo maksaa 150mk. Pallo taas kestää monta vuotta. Siis 150mk vaikka viidessä vuodessa. Vertaa golfiin joka halvimmillaan on noin. 2000mk vuodessa.

    En sanoisi että golf on parempien piirien harrastus, mutta valitettavasti kaikilla ei ole siihen ekonomisia valmiuksia ja tämän vuoksi siitä ei voi ikinä tulla koko kansan lajia niinkuin jalkapallosta.

    Niin golfista urheilulajina. Golf ei ole ns. urheilulaji, koska jotta siinä pärjäisi maailman huipulla ei tarvitse olla parhaassa fyysisessä kunnossa. Sanoin että golf on juuri menemässä siihen suuntaan että pelaajista tulee entistä urheilullisempiä, mutta vielä ei olla kokonaan siinä pisteessä että vain hyvä kuntoiset siellä pärjäisivät.

    Jos katsotaan mäkihyppyä ja keihäänheittoa niin maailman huiput ovat erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka suoritus ei kestäkään 4 tuntia. Ja jos 6 tuntinen kierros syystuulessa tai paahtavassa helteessä vaikuttaa raskaalta tarkoittaa se vain että sinulla on huono kunto.

    Ja golf pikkulasten pelinä ei ole oikein mahdollista, koska sitä ei voi pelata takapihalla niin kuin jalkapalloa tai sählyä. Ja lapset pitäisi aina kuljettaa jonnekin pelaamaan golfia ja tämän vuoksi sitä ei voi mennä pelaamaan johonkin lähistölle vain 20 minuutiksi. Ja yksilölajit eivät muutenkaan sovellu pikkulapsille.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi

Etusivu Foorumit Yleistä Teksti-tv:n ja sanomalehtien golfraportointi