Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?

#279348 Ilmoita asiaton viesti
mjn

Takatii kirjoitti: (8.7.2012 15:03:38)
J-PS kysyi: ’Pelaavatko suomalaiset sennut muutenkin aivan päin persettä olevilla händäreillä? Milllä säännöillä nämä sennut ylipäätään pelaavat?’

Pelkkä CBA:n käyttöönotto ja sen noudattaminen ja noudattamatta jättäminen ovat saaneet tuon J-PS:n kysymyksen aiheelliseksi.
Esimerkki: Seniorin aluetourin (etelä) ensimmäisen osakilpailun voittaja pelasi Sarfvikin New:lla händärillä 18,6 nettotuloksen 71 ja pistebogillla laskettuna yhtä paremmin eli 38 pistettä. Tuloslistassa luki ’CBA=-4 (Vain vähennys)’. Kyseinen seniori pelasi nykysäntöjen mukaan 6 alle tasoituksensa eli tasoitus laski 1×0,4+5×0,3=1,9. Uuden tasoituksen piti siis olla 16,7. Henkilö kuitenkin pelasi seuraavan aluetourin tasoituksella 18,2. Oliko hän siis pelannut 20 päivässä 15 nostavaa tasoituskierrosta. Tuskin, vaan hän oli varmaan ilmoittanut pelanneensa Sarfvikissa yhden alle tasoituksen tai ehkä jättänyt jopa korttinsa, josta caddiemaster oli päätynyt tuohon lukemaan. Kolmanteen osakilpailuun ko. voittaja on näköjään ilmoittautunut tasoituksella 18.0. Näkyi voittaneen kotikentälläänkin yhden kisan (-0,3). Tällainen on mahdollista, koska Sarfvik käyttää golfboxia ja voittajan kotikenttä Nexgolfia eli tulosten ja tasoituspudotusten oikeellisuus on jokaisen henkilökohtaisen omantunnon varassa.

Se miksi golfseniorit tällaista sietävät, ilman että mitään lysymyksiä saati penalteja tulee, on kyllä suuri ihmetyksen aihe. Järjestäähän Suomen golfseniorit ry valtavan määrän valtakunnallisia tasoituksellisia kilpailuja, joihin ei todellakaan sovi tasoituskikkailu tai edes -sekasotku. Lassi Tilllander on usein ärähtänyt milloin mistäkin golfin perinteitä sortavista virtauksista. Eikö tasoituskikkailu golfseniorien kisoissa olekaan epärehellisyyttä?

Tämähän vaikuttaa siltä, ettei pelaaja ole itse huomioinut tasoituksen muutosta ja ilmoittanut sitä kotiseuraansa. Se, että ei ole keskusrekisteriä yms, on vain tekosyy ettei tasoituksia päivitetä. Pelaajan on sääntöjen mukaan itse tiedettävä tasoituksensa ja korjata se tuloskorttiin ennen kortin palauttamista mikäli siinä on muutoksia. Jos näin ei ole tehty, on se DQ (6-2b).

Pitäisikö tällaisessa tapauksessa jonkin tahon puuttua tähän? (SGL tai SGS?)

Mikäli tällaiseen ei puututa, niin onko mitään järkeä enää pyörittää mitään tasoituskilpailuja kun tasoitukset voivat olla mitä tahansa hölömpölöä?