Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?Re: Tarvitseeko tasoitusjärjestelmää noudattaa?

#279528 Ilmoita asiaton viesti
KL

Jotta saamme ts:n toivoman keskustelun alkamaan, niin otetaanpas tuolta toisesta ketjusta tämmöinen:

KL kirjoitti: (27.11.2012 20:22:01)

ts kirjoitti: (27.11.2012 20:09:54)
Äh… nyt se KL kohta kertoo että just tota hän tarkotti siellä sääntöpuolen ketjussa… oisit ny pitäny mölyt mahassas vaan 🙂

Mutta siis asiallisena vastauksena, juuri tuota tehdään oikeissa golfkisoissa, joihin eivät typerät tasoitussäädökset vaikuta. Pelataan kolkkeja eri boxeista, että pelaaja joutuu aina arvioimaan tilanteen uudestaan, sen sijaan että oppisi (tasalaatusissa olosuhteissa) ottamaan aina saman mailan kassistaan. Samoin muutellaan nelkkujen ja femmojen tiiboxeja, jolloin joinain päivinä esteet ovat eri tavalla pelissä kuin toisina ja femmoilla sama juttu, jolloin välillä tullaan kahdella päälle ja joskus kaikki joutuvat wedgeen turvautumaan, eli pitkälyöntisyys ei tuotakaan välttämättä etua.

Katsojien huijaamisesta siis ei ole kyse, vaan kentän muuntelusta haastamaan pelaajia erilaisissa tehtävissä eri päivinä.

Tuota…. on olemassa semmoinen taulukko, jonka avulla muuttuneiden mittojen vaikutus saadaan laskettua mukaan kentän slope- ja CR-lukuihin. Kuulemani mukaan valveutuneet (tasoituksellisten) kisojen järjestäjät käyttävät semmoista…

Ei tästä sen enempää, ainakaan tässä ketjussa 😉

Tasoitusjärjestelmän noudattaminen ei siis mitenkään estä reikien pelaamista poikkeuksellisissa mitoissa, kunhan poikkeavuus otetaan huomioon muuttuvina slope- ja CR-arvoina (tätä Baystream jo käsitteli omassa viestissään (nro 164)). J-P:n alkuperäinen viesti kosketteli tilanteita, joissa kenttä on alkuperäiseen slouppaukseensa verrattuna tasoituskelvoton eikä mitään korjauksia ole tehty. Syy tällaiseen on karkeasti kolmijakoinen:
– ei osata
– ei viitsitä
– ei välitetä

Mittakorjaus ei toki ole aivan absoluuttinen, koska slouppaukseen vaikuttavat kovin monet tekijät pituuden ohella, mutta taulukkokorjauksella päästään keskimäärin ’riittävän’ lähelle.

Tähän loppuun en millään malta olla kysymättä, eikö tämä

KL kirjoitti: (24.11.2012 19:05:39)
Kyvykkäämmät toimikunnat osaavat käyttää annettuja välineitä oikein ja kykenevät virittämään kentän turvalliseksi, pelattavaksi, pelaajien taitotasoa oikealla tavalla haastavaksi ja yleisön mielenkiinnon säilyttäväksi rikkomatta tasoitusmääräyksiä. Ja kas kummaa, kaikki ovat tyytyväisiä!

suoraan liity tiipaikkojen vaihtelemiseen..? Sanamuodon valinta ei nimittäin ollut mikään sattuma.