Re: Taas lipunpaikoista - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
#200433 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (7.7.2014 21:09:31)

KL kirjoitti: (7.7.2014 20:57:16)

Tasainen paikka ei välttämättä tarkoita samaa kuin vaakasuora. Hivenen kalteva voi olla tasainen ja siten aivan pelattavissa oleva. Edelleen televisiosta voi joka ikisessä ammattilaiskisassa hähdä kuinka metrinen putti kaartaa voimakkaastikin ennen reikään putoamista (tai ohi menemistä). Sen havaitsemiseen ei tarvita kuin normaalit silmät. Vaakasuoralla pinnalla näin ei tapahtuisi, tasaisella pinnalla kylläkin.

Ihmettelen suuresti, ellet ole koskaan cädäämissäsi ammattilaiskisoissa nähnyt metrisen putin kaartuvan.

Olen nähnyt putin kaartuvan. 5 senttiä, en juurikaan enempää ja nopeilla griineillä noin voi käydä, jolla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Mutta heititpä taas juurikin tuon vanhan sammakon esiin: Sanamuoto ei ole tasainen, vaan ’mahdollisimman lähellä vaakatasoa ja sitä sitten jatketaan lauseella, jos viheriön muodosta johtuen reikä joudutaan laittamaan rinteeseen jne..

Kuten kirjoitin ,sävyistä puhutaan, ’Mahdollisimman lähellä vaakatasoa’ ei ole likimainkaan sama kuin ’vaakataso’. Niinpä ’mahdollisimman lähellä vaakatasoa’ on sellainen paikka, joka ko. viheriöllä täyttää tuon sanamuodon reiän paikasta päättävän mielestä. Vatupassihommiksi menee, jos vaakatasoa haetaan.

En ole koskaan ollut paikan päällä katsomassa ET:n kisaa, mutta tv-kuva näyttää valehtelevan aivan perskuleesti, jos metrin putit eivät koskaan kaarru. Tai ehkä ne kaartuvat vain PGA Tourin kisoissa, mene ja tiedä. En ryhdy asiasta tämän enempää kuitenkaan vänkäämään, se on tyystin hyödytöntä.