Re: Taas lipunpaikoista - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
#200430 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (7.7.2014 19:57:26)

KL kirjoitti: (7.7.2014 16:33:04)
[

Olen käynyt tätä keskustelua muutamankin ihmisen kanssa vuosien varrella, ja reikien sijoittelu näyttää vaikeutuvan sitä enemmän mitä paremmista pelaajista on kyse. Ammattilaiskisoissa reiät voivat todellakin olla hivenen kaltevissa paikoissa, ja jopa sellaisissa, joiden tasalle ei palloa saa millään ilveellä pysäytettyä reiän yläpuolelta tultaessa. Sillä tasolla vain täytyy osata lyödä se pallo reiän alapuolelle. .

Minkähän ihmeen takia niiden noin sadan rundin kohdalle mitä olen ammattilaiskisoissa pyörinyt, vain Suomessa on onnistuttu löytämään ne kaltevat paikat? Eikä täälläkään kun liput laittavat tietyt henkilöt.

Miksi mun cädäämissä ammattilaiskisoissa ulkomailla ei ole tullut yhtään kaltevaa paikkaa vastaan vielä?

Miksi ET:n eräs kenttämestari niitä laittaessaan stimpin kanssa, kertoi etsivänsä nimenomaan tasaista kohtaa metrin matkalta, jossa breikkiä ei ole lainkaan?

Ja katsokaa niitä kisoja telkusta kun niitä tulee solkenaan. Unohtakaa US Open, mutta katsokaa pallon käyttäytymistä viimeisen metrin matkalla ja muistakaa, että siellä pelataan 11 stimpillä tai nopeammalla. En ole nähnyt vielä pallon karkaavan reiältä mistään suunnasta tullessa, niin miksi ne karkaavat junnukisoissa vaikka stimppi on 10 tai alle?

Keskustelu alkaa mennä sävyjen puolelle ja väärinymmärryksen vaara on ilmeinen.

Ihan televisiostakin nähtynä läheltä reiän yläpuolelta putatut pallot ajoittain valuvat aika kauaksikin reiästä, jopa pidemmälle kuin reiän ja pallon etäisyys ennen puttia. Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista.

Samaten televisiosta nähtynä väärälle puolelle reikää ohi viheriön lyödyt pallot eivät chipatessa pysähdy reiän tasalle, vaan valuvat alas.

Tasainen paikka ei välttämättä tarkoita samaa kuin vaakasuora. Hivenen kalteva voi olla tasainen ja siten aivan pelattavissa oleva. Edelleen televisiosta voi joka ikisessä ammattilaiskisassa hähdä kuinka metrinen putti kaartaa voimakkaastikin ennen reikään putoamista (tai ohi menemistä). Sen havaitsemiseen ei tarvita kuin normaalit silmät. Vaakasuoralla pinnalla näin ei tapahtuisi, tasaisella pinnalla kylläkin.

Ihmettelen suuresti, ellet ole koskaan cädäämissäsi ammattilaiskisoissa nähnyt metrisen putin kaartuvan.