Re: –> Scoop - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#397658 Ilmoita asiaton viesti

data kirjoitti: (3.3.2009 17:12:12)

ts kirjoitti: (3.3.2009 14:03:23)

data kirjoitti: (3.3.2009 13:32:32)

Se, joka hymyilee hymyilijälle, hymyilee parhaiten…sanoo vanha sananlasku. Tosin ei se selostaja nyt kaikilta osin täsmällinen ollut. Varsinaisesti drawn synty ei tarvitse käsien tai lavan rotaatiota osumahetkellä, mutta lähes kaikkien huippujen swingit toimiakseen kylläkin jossain vaiheessa.

Selitätkö vielä tällaiselle typerykselle, miten se pallon irtoamisen jälkeinen crossaus / rotaatio vaikuttaa pallon lentoon, ja miksi huippujen swingit sen tarvivat toimiakseen.

Mun mielestä tässä on jokaisella nyt paikka ymmärtää, miten paljon uskomuksia maailmallakin on pallon lyömiseen liittyen ja todeta tuosta hidastuksesta, että niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Lapa on hemmetin pitkään vielä suorassa ja kulkee kohdelinjalla (joka ei olisi mahdollista ilman avaavaa kiertoa) sen jälkeen kun pallo on jo irronnut.

Totta on se, että jos haluaa säilyttää paikkansa ehjinä, on jossain vaiheessa tapahduttava tuo rotaatio. Ja se tapahtuu, vaikka kuinka vääntäisi lapaa toiseen suuntaan. Pallon lennon ja osuman kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Sinänsä käsien liike
osuman jälkeen ei tietenkään vaikuta suoranaisesti mitään, vaan liike sitä ennen. Siksi myös krossausliikkeen kova itsetarkoituksellinen jarruttaminen osuman jälkeen on teoriassa melko hyödytöntä. Ainakin fyysisesti…henkinen puoli onkin sitten vähän kimurantimpi alue. Tarkoitus on saada lapa suurin piirtein oikeaan asentoon osumassa. Siksi käsien sulkevaa rotaatiota tarvitaan useimmissa huippujen swingeissä.
Swingihän on geometrisenä kokonaisuutena monine yhtä aikaa liikkuvine vipuineen ja vapausasteineen monimutkainen kokonaisuus, jonka hahmottaminen saattaa mennä helposti pieleen. Myös sen selvittäminen foorumeilla voi olla toivoton tehtävä, kuten sain aikanaan huomata. Hyvänä esimerkkinä, voimakkaasta vartalon rotaatiosta yhdistettynä erittäin selvään käsien sulkevaan rotaatioon, käy vaikkapa juuri Elsin swingi. Sulkeva rotaatio näkyy videoista kyllä erittäin selvästi. Täytyy vain osata katsoa oikein ja huomioida muut tilanteeseen liittyvät fysikaaliset ilmiöt.

Tauko on selvästi tehnyt hyvääkin ihavoidun tekstin osalta! tosin sun perustelun mukaan osuman jälkeen tapahtuva liike indikoi osuma edeltävää työtä krossauksen suhteen, mun mielestä krossaus tapahtuu huolimatta siitä onko vastutettu vai ei.
Mun mielestä myöskään huiput ei tarvitse käsillä tehtävää sulkevaa rotaatiota(els mukaan lukien).