Re: Säätiedot netistä kilpailun aikana - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSuo siellä … mittarit täälläRe: Säätiedot netistä kilpailun aikana

#280680 Ilmoita asiaton viesti
k.

Yksinkertaistetaan vähän.

Laite, jolla voi
– puhua
– selailla ja
– mitata etäisyyttä

mahdollistaa säännön 14-3 rikkomisen. Voit soittaa pro’olle ja kysyä vähän svingineuvoa ja voit selailla sivua, jossa klubitalon säämittarin (esim. lämpötila, tuulen suunta ja nopeus) tiedot ovat tarjolla kutakuinkin reaaliaikaisesti. Voit mitata etäisyyksiä, vaikkei tämän sallivaa paikallissääntöä ei ole. Seurauksena on pelistä sulkeminen.

Jos paikallissäännöllä sallitaan etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö, tämä laite on siihen ihan kelpo sääntömielessä.

Voit siis käyttää tätä laitetta joko sääntöjen puitteissa tai sääntöjä rikkoen.

Sitten laitteeseen lisätään sovellus, joka suoraan näyttää klubitalon säämittarin tiedot. Tätä sovellusta et voi sääntöjä rikkomatta käyttää.

Et voi myöskään enää mitata laitteella etäisyyttä, vaikka tämän salliva paikallissääntö olisi voimassa. Tämä siksi, että laitteella voi mitata myös muuta.

Joskus näitä pohdintoja lukiessa tuntuu siltä, että mitä sääntö14-3 sallii ja minkälainen paikallissäännöllä sallitun laitteen tulee olla, menee sekaisin.

Siis:

A) Laitteiden, härpäkkeiden ja vipstaakien käyttö on sallittu vain sääntöjen puitteissa. Etäisyyden mittaaminen laitteella (härpäkkeellä, vipstaakilla) ei ole sallittua.

B) Poikkeus: Paikallissäännöllä voidaan sallia etäisyyttä mittava laite. Silloinkin laitteiden, härpäkkeiden ja vipstaakien käyttö on sallittu vain sääntöjen puitteissa. Lisäksi etäisyyttä mittaavalla laitteella ei saa olla mahdollista mitata mitään muuta kuin etäisyyttä.

Säätietojen mittaaminen ei ole sallittua. Ellet mittaa, niin peli jatkuu.

Jos etäisyysmittari on sallittu, säätietojen mittaamisen mahdollisuus samalla laitteella estää laitteen käytön etäisyyden mittaamiseen.

Säännöt kieltävät etäisyysmittarit. Paikallissäännöllä voit kuitenkin sallia sen – olet siinä sitten! Veivaat näitä.