Re: Rangepolettien hinnat kovassa nousussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäRangepolettien hinnat kovassa nousussaRe: Rangepolettien hinnat kovassa nousussa

#446295 Ilmoita asiaton viesti

puttarijari-._/ kirjoitti: (10.2.2011 0:30:21)

Hörhö kirjoitti: (9.2.2011 22:20:28)
Onko sinulla ajtusta, miten osakkeenomistajan oleva yhtiö voisi käyttää edun, joka koskee ilmaisia rangepalloja?

Tässä voisi hieman soveltaa. Periaatteessa firma on samassa asemassa kuin henkilöosakas. Firma voi valita käyttääkö pelioikeuden itse tai vuokraako sen kolmannelle osapuolelle. Tällöin vuokrataan vain pelioikeus, ei muuta. Kaikki muu kuuluu edelleen ainoastaan osakasrekisteriin merkitylle omistajalle.

Firma voi nimetä pelioikeuden käyttäjäksi jonkun työntekijöistään (esim. firman nuoren IT-nörtin). Firman tj voi halutessaan luovuttaa nörtille pelioikeuden lisäksi myös muita osakkeen omistajalle kuuluvia etuja. Jos ei luovuta, niin tj voi käyttää ne henkilökohtaisesti. Hän voi harjoitella ilmaiseksi ja käydä vaikka saunomassa vieraidensa kanssa golfyhtiön rantasaunalla. Tai matkustaa muiden omistajien kanssa pro:n johtamalle (edulliselle) osakasmatkalle Espanjaan. Toisaalta ei liene estettä sillekään vaikka firman tj valtuuttaisi samaisen IT-nörtin em. osakasmatkalle.

Vaihtoehtoja on monia. Varmaan ihan kaikkea ei kukaan pysty hyödyntämään täysimääräisesti mutta kaikilla omistajilla on siihen yhtäläinen mahdollisuus.

Nyt en ymmärrä. Sinähän penäsit etuja nimenomaan omistaja-pelaajalle eli osakkeenomistajalle, joka pelaa omistamansa osakeen pelioikeudella.

Ei tuo firman tj ole omistaja-pelaaja! Myöskään firman työntekijä ei ole omistaja-pelaaja! Ko. henkilöt voivat tosin saada pelioikeuden, jos firma luovuttaa sen heille. Samalla tavalla vuokratilanteessakin luovutetaan pelioikeus. Millä perusteella nämä luovutustilanteet eroavat toisistaan niin paljon, että on oikeutus käsitellä luovutuksensaajia eri tavalla?

Kun mielestäsi firman tj tai työntekijä voisi käyttää osakkeenomistajalle (firmalle) kuuluvia etuja, niin tämä tarkoittaa juridisesti sitä, että nämä edut ovat osakkeenomistajan puolesta täysin siirrettäviä. Tällöinhän ko. edut tulee voida siirtää kenelle tahansa täysin riippumatta siitä, kuka käyttää pelioikeutta. Vai tarkoititko asian olevan jotenkin muulle tolalla?

Tosiasiassa tuon firman tj:n tai työntekijän pitäisi pelioikeudestaan maksaa käypää vuokraa, koska muuten se on hänelle verotettavaa tuloa.

Mainitsit, että firma voi käyttää pelioikeuden itse. Kerroppa minulle, miten firma käyttää nimetyn pelioikeuden itse?