Re: Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPutoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiäRe: Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä

#286474 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (1.8.2010 20:58:01)

Chip Greenside kirjoitti: (1.8.2010 16:41:45)

sixties kirjoitti: (29.7.2010 15:42:49)
Oikein toimittu,kuten on jo todettu. Jos jälki ei olisi puttlinjalla sen saisi korjata, mutta tuo puttilinjan määrittely on sen verran kinkkinen juttu että kentänhoito on viisainta tehdä vasta lyönnin jälkeen. Meillä oli tästä kerran pientä kiistaa, jolloin tutkin asiaa.

Ei pidä paikkaansa! Duffy Waldorf odotellessaan lyöntivuoroaan (oli vielä johtiasemassa) käveleskeli pallon ympäristössä pari vuotta sitten (en muista kisaa) ja siinä pallostaan n. parin metrin päässä etuoikealla irvisti huonosti paikoilleen asetettu turve, jota Duffy hieman napautti mailan lavalla alaspäin, jonka joku tv-katsoja oli nähnyt ja ilmoittanut. Duffylle lätkäistiin kaksi rangaistuslyöntiä!

Lyö siis aina ensin, korjaa vasta sitten, mikäli kyseessä ei ole viheriö ja pallon alastulojälki.

Kyllä pitää paikkansa. Waldorfin korjaaman turpeen katsottiin olevan hänen pelilinjallaan, joten hän rikkoi sääntöä 13-2. Pelilinjan ulkopuolella olevat turpeet voi huoletta painaa paikoilleen, tosin varovainen peluri tekee juurikin Chipin ehdotuksen mukaan. Käytännössä nuo korjaamiset vain tuppaavat helposti unohtumaan, ellei niitä tee omaa lyöntivuoroaan odotellessa.

Sehän ei ollut ’on his line of play’, vaan ’near his line of play’, kuten Baltimore Sun’in jutussakin mainittiin. Olen itse nähnyt tuon videopätkän tapahtumasta, eikä korjaaminen tapahtunut ’pelilinjalla’ vaan lähellä sitä. Annettiinko Duffylle siis rankut väärin perustein?