Re: pukukoodi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäpukukoodiRe: pukukoodi

#419784 Ilmoita asiaton viesti

Chip Greenside kirjoitti: (29.3.2013 10:56:24)
Monet pölvästit ovat hirttäytyneet tähän farkkuasiaan ja ovat kokonaan missanneet pointin.

Pointti on se, että miksi yleensä on edes aloittanut pelaamisen, vaikka nämä pukeutumisasiat ovat olleet tiedossa? Miksi haluaa yrittää kentälle farkuissa tai farkkuhameessa ja leikkii jotakin suurta uudistajaa, haluaa haastaa yleisesti hyväksytyt toimintatavat pitämällä sinisten (denim) farkkujen sallimattomuutta juuri sellaisena kynnyskysymyksenä, joka pitää mm. nuorison pois kentiltä. Jos nuorison määrä on vähentynytkin, johtuu se aivan jostakin muusta. Ja se muu harrastus on colapullon ja chipsien kanssa kotona tietokoneen ääressä puuhastelu.

Pidän tällaista farkkuihin hirttäytynyttä muutenkin epäluotettavana, sillä en usko hänen piittaavan muustakaan peliin, sen etikettiin ja sääntöihin liittyvistä ’epäoikeudenmukaisuuksista’. Seuraavaksi voisi alkaa vaahdota vaikka siitä, että kun pallo on mennyt vesiesteeseen, niin miksi siitä pitää vielä antaa rangaistuslyönti. Eikö pallonmenetys ja monesti matkankin menetys riitä. Tällaiset epäoikeudenmukaisuudet saavat ylipainoiset nuoret pullapossut jäämään sinne netin ihmeelliseen maailmaan.

Pukeutumisessa voisi olla hieman enemmän tyyliä ja väriä kuten esim. Doug Sanders’illä oli aikoinaan, Ian Poulterilla ja Rickie Fowlerilla nykyään. Meikäläinen beigen ja likaisenvihreän erilaisia sävyjä ja yhdistelmiä suosiva ’kunpa kukaan ei kiinnittäisi mitään huomiota’-tyyli on aika väsynyt.

Maailman muuttuu. Eihän aikoinaan olisi tullut kuuloonkaan, että golfissa otettaisiin mittoja teknisten apuvälineiden avulla. Miksi joku on ryhtynyt edes pelaamaan, jos ei hyväksy sitä että alunperin on tarkoitus ilman apuvälineitä selvittää mitat?

Olen pelannut sadoilla kentillä ympäri maailman. 90 prosenttia ainakin euroopassa. Lukuisissa paikoissa ole nähnyt että farkuissa pelataan, ja kuten aiemmissa ketjuissa muutama vuosi sitten kävin läpi, jopa hyvä ystäni pelasi farkuissa. Silloin asuimme keski-euroopassa ja olimme jäseniä erittäin hyvätasoisella klubilla. Jäsenmaksut olivat useita tuhansia euroa/hlö/kausi, oli valkoiset pöytäliinat ravintolassa ja henkilökunnalla aina puvut päällä. Mutta siihen ei puututtu missä asussa pelattiin.

Ystävälläni joka on toisesta pohjoismaasta kotoisin, oli välillä tapana pelata tosiaan farkuisssa. Koulutusta oli tohtorintutkinnon verran ja sivistystä varmasti riittävästi. Hän ei kuitenkaan nähnyt pukeutumisessaan mitään outoa, päin vastoin hän ihmetteli kun kysyin että onko sallittua hänen kotimaassaan. Hän sanoi että on, ei siellä kytätä mikä on housukangas. Kaikissa näissä paikoissa golfkulttuuri on himpun verran suomea edellä. Mutta oli miten oli, niin pointti on se kaikissa paikoissa farkkuasiaa ei tunneta, ja kyse ei ole mistään p&p jokamieskentistä.

Itse en ole koskaan golfkierrosta farkuissa pelannut, rangella olen ollut. Mutta jos asia ’vapautuisi’ todennäköisesti voisi ainakin silloin tällöin harkita pelaavani asiallisisa farkuissa.