Re: Pientä kevennystä lauantai-iltaan. - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPientä kevennystä lauantai-iltaan.Re: Pientä kevennystä lauantai-iltaan.

#271744 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (10.3.2014 18:35:37)

Tässä tapauksessa tietysti ratkaisun tekee vaikeaksi se, että koko juttua ei todellisuudessa oikeastaan voi tapahtua, eikä pallo lähde itsekseen liikkeelle ilman syytä.Jos se liikkuu, ainoa selitys sille on, etä pelaaja on pannut sen verran touhutessaan ruohon liikkumaan tai maan järisemään, että pallo on sen johdosta liikkunut.

En viitsinyt lähteä kommentoimaan PG:n älyttömyyksiä niiden runsauden vuoksi, mutta tässä kohdin on pakko hieman tarkentaa, koska kirjoittaja tietää mistä puhutaan ja on mielestäni erheellisesti kirjoittanut ’ohi suun’.

Vähänkään pidemmässä ruohossa tuon ruohon kannattelema pallo voi liikkua painovoiman ja ruohonkorsien taipumisen vuoksi ilman pelaajan tekemisiäkin. Juuri tämä tekee siellä kentällä asian ratkaisemisen vaikeaksi. Jos ei voida osoittaa pelaajan aiheuttaneen tuota liikkumista, ei rangaistustakaan seuraa säännön 18-2a perusteella ja päinvastoin. Tässä on se suuri ero sääntöön 18-2b verrattuna, jossa epäselvyydet aina ratkaistaan pelaajaa vastaan.

Henkilökohtaisesti saattaisin tässä nimenomaisessa tapauksessa tuomita asian pelaajaa vastaan perusteena golfkentälle sopimaton käytös, mutta onneksi noita Happy Gilmour’eja ei liiemmälti tule vastaan, joten voin hyvillä mielin tukeutua sääntöihin 😀