23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPGA Tour 2005Re: PGA Tour 2005

#359477 Ilmoita asiaton viesti

Updeitataanpa taas hieman.

David Tomsin voitettua Match Play -tittelin Geoff Ogilvy voitti nk ’valikisan’ ennen kun paastiin taas vauhtiin Doralissa Fordin nimikkokisassa, Florida swingin alkajaisiksi. Tasta kisasta Tiikeri otti voiton ja nousi maailmanrankingin karkeen puolen vuoden tauon jalkeen. Sitten alkoi Vijay show.

Tiikeri ei ollut Honda Classicissa mukana ja loppujen lopuksi Padraig Harrington kuittasi sen pytyn, Vijayn putattua toisella sudden death reijalla metrista ohi.

Seuraavalla viikolla Vijay oli jalleen paaosassa, ja huonossa edelleen. Han pelasi hyvan viimeisen kierroksen ja naytti nousevan jopa Kenny Perryn ohi viimeisilla reijilla, mutta viimeisen reijan rauta 7 otti griinin edessa olleeseen kiveen ja siita suoraan jarveen. Kenny heitti omansa rauhallisesti turvalliselle puolelle griinia, puttasi kahdesti ja pokkasi Bay Hill Invitationin. Tiikeri pelasi todella kesyn turnauksen ja luovutti rankingin ykkostilan takaisin Vijaylle.

Viime viikonloppuna oli vuorossa ’viides major’, The Players Championship. Turnaus, jonka voittaminen merkitsee pelaajille ehka kuitenkin kaikkein eniten. Onhan se heidan ikioma turnauksensa, jonka voitto shekkikin on koko vuoden suurin. Koko taman vuoden turnaus pelattiin kuitenkin, jalleen kerran voidaan kylla jo sanoa, erittain huonossa saassa. Pelaaminen meni lekkeripeliksi torstain jalkeen, kun perjantai, lauantai ja sunnuntaikin meni taysin pelleilyksi saan armoilla. Kaksi ja puoli kierrosta saatiin sunnuntai-iltapaivaan mennessa kuitenkin pelattua, joten maanantaille venynyt turnaus aloitettiin maanantaina kolmannen kierroksen loppuunviemisella.

Erittain tuulinen keli maanantaina teki pelaamisesta kuitenkin lahes mahdottoman. Todella vaikea rata muuttui kiviseinaksi monelle siina tuulessa. Vai mita sanotte tasta: kolmannen kierroksen 17 reika (144y par3) toi Leftylle seiskan, monelle viitosen, jollekin kasin ja kaiken kukkuraksi Bob Twaylle 12n!!!! Bob Tway pelasi sen saarigriini par-kolmosen koko turnauksen aikana 12 yli. Huh huh! Myos perjantaina jengi laittoi palloa veteen urakalla: mm Tiikerin ryhmassa oli tunkua droppauspaikalle, kun kaikki kolme laittoivat pallon vuorostaan veteen. Muistaakseni kaikkiaan 28 palloa oli vedessa 4 kierroksella.

Vijay pilasi turnauksensa perjantaina 18 reijalla avaten kahdesti perakkain veteen par4:lla: tulos 8. Lisaksi maanantain 15 reika toi 2.5 metrista kolme puttia ja se oli siina. Muutenkaan kovasti hehkutettu ’Big Four’ ei tykityspelilla viikonloppuna juhlinut. Marka rata, pitka ja mutainen raffi seka huono keli piti huolen siita, etta nyt oli niiden vuoro parjata, jotka luottavat varmaan fairway-peliin, pituudesta viis. Raffeista oli aivan turha lahtea hakemaan birdiea, joskus jopa par:ia. Sen sai tuta niin Tiikeri, Vijay, Els kuin Leftykin. Lefty pilasi turnauksensa kahden vikan kierroksen 17 reijalle: yhteensa 6 yli.

Mutta niin vaan tuli koko sirkuksen toiseksi lyhin lyontinen ’pappa’, Ryder Cup -pelaaja, Fred Funk ja putsasi poydan omalla kotiradallaan. Taustatukena ollut faniryhma, Funk’s Punks loi tahtia mukavasti ja nosti tunnelmaa. Freddy ei pelannut viimeisessa flaitissa, jossa Luke Donaldille oltiin jo antamassa tata turnausta vasta toisena eurooppalaisen kautta aikojen. Luke kuitenkin sossi kisansa etuysin 40:een eika saanut sudden deathiin oikeuttanutta puttiaan griinin reunalta sisaan vikalla reijalla. Hetkea aiemmin Funk oli tehnyt up&downin bunkkerista upottamalla kolme metrisen sisaan. Siina sai lippis kyytia!

Kyynellin liikuttunut 48 vuotias Fred Funkista tuli historian vanhin pelaajien oman turnauksen voittaja. Pokaalin lisaksi han pokkasi 1.44 miljoonaa dollaria.

Taman vuoden turnaus oli viime vuoden US Openin ohella historian vaikein golf-turnaus. Esim viimeisena paivana kukaan ei pelannut vikaa reikaa birdieen (440y par4) ja reijan keskiarvo oli huikea 4.9!!! 17 reijasta ei edes kannata aloittaa vertailujen tekemista. Myos reika numero 15 oli huikean vaikea.

Turnauksen voittamisen vaikeudesta kertoo muuten se, etta vain 4 pelaajaa on voittanut sen kahdesti (yksi kolmesti), kukaan ei kahta kertaa perakkain.

Tulevana viikonloppuna pelataan Mastersia valmistava BellSouth Classic ja sitten tosiaan pamahtaa: kauden ensimmainen major. Mahtava Masters. Ja siella on viimein luvassa hurja taistelu aina siella hyvin pelaavan ’Big Fourin’ valilla. Tuskin maltan odottaa!