Re: Pelin nopeuttaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Pelin nopeuttaminen

#442573 Ilmoita asiaton viesti
KL

Ballmarker kirjoitti: (8.12.2011 13:23:06)
Omien kokemusteni mukaan pahimmat tukokset kentällä aiheuttavat nuorten miesten neljän pelaajan ryhmät, joissa jatkuvasti etsitään draivattuja palloja väylien ulkopuolelta – joskus todella kaukaakin. Parhaiten ihanneaikataulussa pysyvät seniorimiehet, joilla on kokemusta ja ymmärrystä miten hidastelua vältetään.

Kenttien välillä on selvästi eroja. Eniten pelaamallani kentällä on enemmän poikkeus kuin sääntö, jos senioriryhmä päästää ohitse. Vielä harvinaisempaa on vapaaehtoinen ohituskutsu. Sen sijaan nuoremmat ryhmät päästävä ohitse usein jopa pyytämättä, joskin heitä harvemmin tarvitsee ohitella. Toisaalta eräällä toisella paljon pelaamallani kentällä seniorit ovat pääosin erittäin valveutuneita ja ohitus järjestyy yleensä vaivatta.

Ballmarker kirjoitti: (8.12.2011 13:23:06)
Eräs viime kesänä senioreilta oppimani kikka on mm. se, että neljän pelaajan ryhmässä kaksi ensiksi pallonsa kuppiin saanutta pelaajaa lähtee jo seuraavalle tiille avaamaan sillä aikaa kun kaksi muuta vielä jää puttaamaan.

Jossain on vikaa, jos säännöllisesti täytyy menetellä kuvatulla tavalla. Toki tuo on erittäin hyvä kikka pelin nopeuttamiseksi ryhmän jäätyä tilapäisesti jälkeen edellä menevästä ryhmästä. Jatkuvasti käytettynä siitä on pelin sosiaalisuus kaukana, mutta jos se on vaihtoehto kentän tukkimiselle, niin kannustan lämpimästi ko. kikan käyttämiseen. Sopii muuten kaikille iästä riippumatta.