Re: Pelin nopeuttaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Pelin nopeuttaminen

#442311 Ilmoita asiaton viesti

puttarijari-._/ kirjoitti: (11.3.2011 20:41:45)
– ikinä ei merkkailla tuloksia greenin reunalla.
– honorijärjestystä ei noudateta jos siitä aiheutuu odottelua ja hidastumista.

Näihin kahteen voisin kommentoida sen verran että:
a) vaikka se on minustakin ärsyttävää jos edellinen ryhmä merkkailee tuloksensa griinin vierellä, niin se on ajallisesti aivan sama missä vaiheessa tulosten kirjaus tapahtuu ennen seuraavaa lyöntiä! Siihen menee kuitenkin se sama aika ja lyönti seuraavalta tiiltä lähtee täsmälleen samaan aikaan! Ellei sitten tarkoitus ole merkata tuloksia vasta sitten kun ensimmäinen pelaaja jo tiiaa palloansa (ja hän merkkaa seuraavan tiiatessa)?
b) honorijärjestyksen ’rikkomisella’ ei sinänsä saavuteta mitään. Jos edessä oleva ryhmä on niin lähellä ettei honorissa oleva henkilö voi lyödä, niin se sama ryhmä on siellä edessä kun pitäisi lyödä griinille. Eli se mitä saadaan nopetusta avauslyönnissä menetetään kuitenkin seuraavassa. Yleisemmin: jos kenttä on edessäsi tukossa ei sinun ryhmäsi kikkailu ja pelin nopeuttaminen vaikuta kierrosaikaan mitenkään jos pystyt pysymään edellä menevän ryhmän vauhdissa.

Yksi tähän liittyvä urbaani legenda (jota kukaan ei vielä ole maininnut) on ohituksessa tapahtuva käyttäytyminen. Jotkut (jopa tällä palstalla) suosittavat että nopein ohitus tapahtuu siten että kun ohittava ryhmä on lyönyt pallonsa ohitettavan ryhmän tasolle, kaikki löisivät tästä kohdasta, ja vasta seuraavat lyönnit löisivät ohittajat yksikseen. Kuulosta pikaisesti järkevältä, mutta loppujen lopuksi ohittava ryhmä tarvitsee joka tapauksessa sen 10-15 minuuttia siihen että pääsevät ohitettavien takaa riittävän pitkälle siihen eteen, ja siihen eivät ohitettavat pysty vaikuttamaan.

Sitten noista tasoituksista ja ryhmien yhteistasoituksista. Yleensä näkee väitettävän että 36-54 pelaajat olisivat niitä hitaimpia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sanoisin että he ovat se kentän toiseksi nopein etenijä singelipelaajien jälkeen! Yleensä kyseessä on aloittelija, ja kyllä nyt joka paikassa toitotetaan niin paljon pelin nopeuttamista ja syyllistetään tuota ryhmää että lähes kaikki tuohon ryhmään kuuluvat henkilöt joiden kanssa olen pelannut pelaavat todella nopeasti ja nostavat pallonsa kun reiältä ei enää pisteitä ole tulossa. Hitaimpia ovat mielestäni 15-25 tasoitukselliset klubipelaajat (kyllä, olen itse tässä ryhmässä) joilla alkaa olla lyöntipituutta mutta ei kontrollia jolloin esim. pallojen etsimiseen käytetään paljon enmmän aikaa kuin aloittelijjoin 50-100 metrisiin toppeihin tai duffeihin. Samoin juuri tämä ryhmä on se joka yrittää parantaa lähipeliään kierroksella (’rangella harjoittelu on aloittelijoiden hommaa!’) mittailemalla griinejä (vain ja ainoastaan omalla lyöntivuorollaan) joka suunnalta.