Re: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPalloon kiinnittynyt lehti liikkuuRe: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu

#281855 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (13.10.2011 11:25:46)

KL kirjoitti: (13.10.2011 10:15:48)

PG kirjoitti: (13.10.2011 9:54:41)

vieraspelaaja kirjoitti: (12.10.2011 22:26:14)
jos pallo jää paikalleen merkin asettamisen jälkeen, se on yhä pelissä. jos se siirtyy itsekseen, sitä ei palauteta merkille. mitä jos pelaaja saa vaikka krampin ja kaatuu pallon päälle? (pelaaja ei siis ollut nostamassa palloa)

Rankku siitä tulee ilman muuta, koska pallon paikkaa ei ole merkitty. Vanha merkintä ei ole enää voimassa, koska pallon siirtymistä ei aiheuttanut ulkopuolinen tekijä. Pallo on palautettava siihen paikkaan, missä se oli pelaajan kaatuessa sen päälle.

Nyt meillä on vakava kommunikaatio-ongelma, kirjoitetun tekstin sanoma ei millään mene jakeluun.

Siis pallohan ON merkitty, kuten vp tuossa yllä kirjoittaa, MUTTA sillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, koska penaltti tulee joka tapauksessa pelaajan kaatuessa pallonsa päälle ja liikuttaessa sitä. TÄRKEÄÄ tässä on kuitenkin ymmärtää, että pallo on pelissä, vaikka merkki onkin paikoillaan EIKÄ pelaaja saa palloaan siirrellä rangaistuksetta kuin tarkoituksella, tai vahingossa merkkiä asetettaessa/poistettaessa tahi irrallista haittatekijää poistettaessa.

Jos pallonmerkki on metrin päässä pallon (uudesta) paikasta, niin onko se silloin merkitty? Mielestäni ei ole. Kuten mainitsin, vanha merkintä ei ole enää voimassa, koska pallon siirtymistä ei aiheuttanut ulkopuolinen tekijä. Totta kai pallo on pelissä myös merkittynä. Ja totta kai penaltti tulee, vaikka uusi pallonpaikkakin olisi merkitty. ’Ilman muuta’ tarkoitti tekstissäni sitä, että mitään epäselvää tässä ei voi olla, koska palloa ei ole edes merkitty.

KL kirjoitti: (13.10.2011 10:15:48)
EIKÄ pelaaja saa palloaan siirrellä rangaistuksetta kuin tarkoituksella, tai vahingossa merkkiä asetettaessa/poistettaessa tahi irrallista haittatekijää poistettaessa.

Vakava kommunikaatio-ongelma. Perutko tällä virkkeellä aiemman vastauksesi

KL kirjoitti: (11.10.2011 19:55) : … kun pallon paikka on viheriöllä merkitty, palloa saa pyöritellä ja puhdistella aivan mielensä mukaisesti, kunhan se lopuksi palautetaan alkuperäiseen merkattuun paikkaansa. Siispä sen koivunlehden saa poistaa pallosta ilman rangaistusta vaikka istumalla sen pallon päälle, kunhan pallon paikka on merkattu.

Mitenhän tämän nyt oikein pukisi sanoiksi, jotta se menisi jakeluun?

1) Viheriöllä pallo on pelissä, kunnes se on nostettu (tai pelattu reikään). Pallon paikka merkitään, jotta se osataan asettaa takaisin paikoilleen.

2) Sellaista palloa, jonka paikka on sääntöjen tarkoittamalla tavalla merkitty, saa pelaaja TARKOITUKSELLA liikuttaa ilman rangaistusta. Tämä liikuttaminen sallitaan säännöllä 20-1.

3) Jos pelaaja liikuttaa pelissä olevaa palloaan VAHINGOSSA, siitä seuraa rangaistus, oli pallon paikka merkitty tai ei. Tästä on muutama poikkeus: a) irrallisen haittatekijän poistaminen (23-1, b) pallomerkin asettaminen/poistaminen (20-1), c) pallon ja reiän välisen etäisyyden mittaaminen (18-6) ja d) pallon alastulojäljen tai vanhan reiän paikan korjaaminen (16-1c). Missään näistä tapauksista pallon liikkuessa ei rangaistusta tule, EDELLYTTÄEN ETTÄ tuo liikkuminen on suoraa seurausta noista toimenpiteistä. Metrisen pöllin saa siis poistaa, mutta jos sen pudottaa pallon päälle ja pallo liikkuu (kuten oletettavaa on), siitä seuraa rangaistus (sääntö 18-2a).

4) Jos pelaaja kaatuu VAHINGOSSA (kukas sitä tahallaan…) pallonsa päälle ja se liikkuu, niin miten kummassa pallon paikka voisi olla merkittynä sen jälkeen, kun pallo on liikkunut paikasta, jossa pallo oli merkittynä???? Merkitseekö kaatuva pelaaja näppärästi myös sen paikan, johon pallo kaatumisen seurauksena päätyy? Ja sittenkö ei seuraa rangaistusta, koska pallon paikka onkin jo merkitty? Huhuu ja kukkuu, onko ketään kotona???

Olen aivan varma, että yli 99% ihmisistä ymmärtää tämän selityksen. Saas nähdä, kuuluuko PG tuohon porukkaan…