Re: Pallon liikkuminen raffissa… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon liikkuminen rafissa…Re: Pallon liikkuminen raffissa…

#288210 Ilmoita asiaton viesti
KL

Rauski kirjoitti: (27.3.2010 10:48:22)
Joo sielä puhutaan tuuman verran liikkumisesta ylös-alassuunnassa (tuon varmaan huomaa), mutta jos sitten puhutaan millistä/parista, sitä ei pysty kukaan sanomaan ei edes pelaaja itse vaikka olisi kuinka rehellinen. Esimerkissä tuskin kukaan voi sanoa liikkuiko pallo sen lisäksi ylös-alassuunnassa, ehkä liikkui ehkä ei. No pelaajallahan tässä kuitenkin valta sanoa mitä tapahtui.

Kyllä ja ei.

Itseään ja lajia kunnioittava pelaaja tuomitsee moisessa tilanteessa itselleen rankun silmääkään räpäyttämättä ja hetkeäkään epäröimättä. Tämän jälkeen hän asettaa pallon takaisin paikoilleen niin hyvin kuin pystyy. Jos hän taas nonsaleeraa koko asian ja tulee kiistaa pallon liikkumisesta, niin pelaaja on aika heikoilla, pallo nimittäin lyhyeksi leikatun alueen ulkopuolella pitkässä ruohossa palttiarallaa yli 90% varmuudella siirtyy pois alkuperäiseltä paikaltaan ainakin pystysuunnassa heilahtaessaan edestakaisin. Täytyy muistaa, että tässä millimetrikin riittää.

Viime kädessä ratkaisun tekee tietenkin tuomari. Hän taas perustaa päätöksensä ruohon ja pallon ympärillä olevan muun kasvullisuuden tyyppiin, pituuteen, paksuuteen, sitkeyteen, kosteusprosenttiin, kasvusuuntaan sekä lukuisiin muihin enemmän tai vähemmän olennaisiin asioihin. Tarvittaessa hän ottaa toisen pallon ja kokeilee ja tekee johtopäätöksensä sen avulla.