Re: Pallon liikkuminen raffissa… - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon liikkuminen rafissa…Re: Pallon liikkuminen raffissa…

#288205 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (26.3.2010 23:52:49)
Hyvä kysymys.

Otetaan sama tilanne viheriöllä. Pallo heilahtaa hieman pois paikaltaan ja keinahtaa takaisin. Ilmeisesti siinä kohdassa viheriötä on pieni painauma, johon pallo hakeutuu. Pallo on mitä todennäköisimmin palautunut takaisin paikoilleen eli ei ole sääntöjen tarkoituksessa liikkunut pois paikaltaan.

Raffissa tilanne on helposti toinen, koska pallo voi liikkua paitsi sivu- niin myös pystysuunnassa. Tilanne on arvioitava sen mukaan onko mahdollista (ja kenties luultavaakin), että pallon liikkuessa sivuttain se myös liikkuu alaspäin. Jos pallon liikkuminen alaspäin on mahdollista, niin on epätodennäköistä, että pallo olisi palautunut täsmälleen alkuperäiselle paikalleen. Epävarmoissa tapauksissa tilanne useimmiten ratkaistaisiin pelaajaa vastaan.

Jos tilanteessa päädyttäisiin siihen, että pallo liikkui, pelaaja saa yhden penaltin säännön 18-2a perusteella ja pallo on asetettava takaisin paikoilleen. Jos näin ei menetellä, pelaaja saa yhteensä 2 penttiä säännön 18 perusteella.

Niin siis käytännön ongelma lienee se, että kuinka voidaan todeta pallon liikkuneen ylös-alas suunnassa ja miten hemmetissä se enää voidaan laittaa takaisin alkuperäiselle paikalle ylös-alas suunnassa. En minä ainakaan keksi miten se olisi edes mahdollista, muutakuin nostaa pallo pois, merkata paikka ja alkaa nyppiä ruohonkorsia ylös, kunnes todetaan että taas se vajosi pari milliä alkuperäisestä paikasta alaspäin. Merkkauksen ja asettamisen jälkeen se on taatusti enemmän väärässä paikassa kuin alkuperäisessä tilanteessa.