Re: Pallo vesiestepaalun takana esteen ulkopuolella - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo vesiestepaalun takana esteen ulkopuolellaRe: Pallo vesiestepaalun takana esteen ulkopuolella

#270253 Ilmoita asiaton viesti
KL

golf.ari kirjoitti: (29.8.2014 16:18:53)
Tolpan saa poistaa, jos pallo ei ole kiinni tolpassa ei palloa saa liikuttaa, jos pallo esteen puolella saa palloon koskea vain tunnistamis tarkoituksessa.

Sinulta taisi jäädä aiemmat vastaukset lukematta, joten kerrataan.

Liikuteltavan haitan saa poistaa missä tahansa kentällä (tai sen ukopuolella). Jos kentällä oleva pallo liikkuu suoranaisena seurauksena liikuteltavan haitan poistamisesta, rangaistusta ei seuraa ja pallo on asetettava takaisin paikoilleen. Sääntö 24-1.

Sillä ei ole mitään merkitystä koskettaako pallo liikuteltavaa haittaa vai ei. Olennaista on, liikkuuko pallo suoranaisena seurauksena haitan liikuttamisesta (sääntö 24-1). Yleensä tilanne tietenkin on sellainen, jossa pallo koskettaa haittaa, muttei suinkaan aina.

Mitä tulee palloon koskemiseen, niin siitä on olemassa kasa erilaisia sääntöjä riippuen siitä millä palloa kosketetaan ja missä tarkoituksessa. Oikein hyvä lähtökohta on tuo mainitsemasi, että esteessä palloa saa koskettaa vain tunnistamistarkoituksessa, koska esteessä pelaaja ei voi sääntöjen mukaan tähdätä palloa eikä säännön 18-2a(i) poikkeus siten ole voimassa. Palloon saa kuitenkin kajota mm. säännön 5-3 perusteella.