Re: Pallo tiin päälle talvisäännöllä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötAivovoimisteluaRe: Pallo tiin päälle talvisäännöllä?

#291528 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (22.4.2009 18:56:22)

ttr kirjoitti: (22.4.2009 16:15:01)
Jatketaas älyttömien pohdintojen sarjassa.

Talvisääntö voimassa, lyön pallon keskelle väylää. Pallo sattuu olemaan väylälle pystyyn lyödyn tii-tikun vieressä. Saanko nostaa pallon tikun päälle?

Olkoonkin, ettei toisen pelaajan maahan pystyyn lyönyt tiitikku olekaan pelaajan varuste, niin saattaisikos tuo silti mennä säännön 14-3 alle:

Except as provided in the Rules, during a stipulated round the player
must not use any artificial device or unusual equipment, or use any
equipment in an unusual manner
:
a. That might assist him in making a stroke or in his play; or

ja Exception 2:
2. A player is not in breach of this Rule if he uses equipment in a
traditionally accepted manner.

Ei liene yleisesti hyväksyttävää, että pallo lyödään tiin päältä väylällä. Kahta penalttia ehdottaisin sille, joka näin menettelisi.

Talvisääntö poikkeaa ns oikeista säännöistä siinä, että sillä tietoisesti pyritään antamaan pelaajalle parempi makaus kuin minkä hän on lyömällä hankkinut. Vaikka säännöt sallivat irrallisten haittatekijöiden ja liikuteltavien haittojen siitämisen, niitä ei ole pakko siirtää. Lähellä palloa olevien erilaisten kohoumien ja hiekkakasojen (joita edelleenkin saa tiillä jopa rakentaa pallon tiiaamista varten) tasaaminen on nimenomaisesti kentän puolella kielletty.
Jos unohdetaan tiitikut (liikuteltavat haitat) hetkeksi, estääkö talvi- tai jokin muu sääntö asettamasta palloa divotin reunalle, pienelle hiekkakasalle tai muulle kohoumalle, kasvavalle ruohotupsulle, leikkausjätekasalle tai vaikka hakepalasen (liikuteltava haitta) päälle, jos sellainen sattuu sallitulla 15 cm siirtoalueella sopivasti olemaan, ja sitä itselleen edullisena vaihtoehtona pitää?