Re: Paksumpi grippi…hörhölle ja muille - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPaksumpi grippi…hörhölle ja muilleRe: Paksumpi grippi…hörhölle ja muille

#499335 Ilmoita asiaton viesti

Minulla on kaikissa mailoissa Tour Velvetit ja teippien määrää en muista. Olisikohan 2+1 tai 3+1? Laaksonen tekee nykyään käytännössä kaikki mailatyöt minulle ja hän tietää, kuinka paksu meikäläisen gripin tulee olla.

Jos laitat n. 50g gripin tilalle 65g gripin, niin svingipaino laskee n. 3 pykälää, mutta jos lisäksi pidennät varsia 0.5 tuumaa, niin se puolestaan lisää svingipainoa n. 3 pykälää. Muutokset siis suunnilleen kumoavat toisensa svingipainoa ajatellen.

Varsien jäykyyteenkään ei tule juurikaan muutosta, vaikka varren pituutta lisätään ja lapapainoa ei muutakkaan ja silti svingipaino pysyy ennallaan. Nimittäin normaalisti, jos vartta pidennetään ja svingipaino pidetään samana esim. lapaa keventämällä, niin varsi pelaa jäykempänä, kuin normaalisti. Jos mailaan ei tehdä muita muutoksia, kuin varren pituuden lisääminen, niin kasvava svingipaino pitää varren jäykkyyden suunnilleen samana. Nyt siis tarkoitin pituuden kasvattamista varren yläpäästä.

Jos sinulla on normaalia painavampi grippi ja haluat mitata vaikkapa varren CPM:n, niin silloin gripin normaalista poikkeava paino on huomioitava (eli sen vaikutus svingipainoon), jotta saat vertailukelpoisia arvoja.