30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Paksumpi grippi…hörhölle ja muille

Etusivu Foorumit Yleistä Paksumpi grippi…hörhölle ja muille

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188830 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ajattelin laittaa uusiin mailoihin 0,5′-0,7′ pidemmät rifle flightedit,ja haluaisin vähän paksummat gripit menettemättä swingipainoa.ajattelin lamkin crossline midsizeja cordeja,mutta onko 65g liikaa swingipainon kannalta? mites tuplateipin laittaminen tavalliseen 52g grippiin toimii?ainakaan 0,580 coreen ei taida mahtua.nouseeko swingipaino liikaa? ainakin uudessa golflehdessä valineosuudessa ari savolainen kertoi laittaneensa oikean käden alle extraa…

    #499329 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä noiden grippien alle mahtuu paljon teippiä. Kaiken lisäksi teippien paksuudet vaihtelevat huomattavasti. Minulla on 11 hanskan koko ja gripit ’paksunnettu’ normaaleista gripeistä (Tour Velvetit).

    #499330 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä Ari Savolaisen teipin lisäys oikean käden kohdalle gripin alle on aika mielenkiintoinen juttu. Säännöt sanovat Frank Thomasin (Frank Talk, Golf Digest 9/03) mukaan, että minkäänlainen ’bulge or waist’ ei ole gripeissä sallittua ja teipin lisääminen VAIN toisen käden alle voi tehdä juuri tämän eli sääntöjen vastainen juttu????? Edelleen samaisen Thomasin mukaan kriteeri ei ole mittaus vaan se onko teipin lisäämisen tarkoitus saada em. vaikutus aikaan….

    #499331 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käytän itsekin ylimääräistä teippiä oikean käden alla. Ei yhdestä tai kahdesta kerroksesta mitään ’bulge or waist’ ominaisuutta tule (mietipä kyseisten sanojen suomennoksia). Arvelisin tämän säännön tarkoittavan lähinnä symmetrisestä, kartiomaisesta poikkeavaa grippiä (vrt. esim erilaiset harjoitusgripit, jotka pakottavat otteen tiettyyn muottiin). Kyllähän esim Golf Priden V-50 mallien muoto poikkeaa täysin vaikkapa Tour Velvetin muodosta. V-50:ssä on ylhäällä selvästi paksumpi knyyba (knyyba sana tulee varmaankin mukaan seuraavaan nykysuomen sanakirjaan;-)). En ole mittaillut, mutta luultavasti jollain valmistajalla on grippi, jonka kartiomaisuus on sitten taas päinvastoin ’normaalia’ loivempi, eli ilman extra teippiäkin alakäden alta grippi on paksumpi.

    #499332 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kannattaako sinne heittää tavallista grippiteippiä ylim.kerros vai jotain eristysnauhaa…?

    #499333 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En ota kantaa miten ylimääräinen kerros tai pari teippiä muuttaa grippiä, mutta teipin lisäämistä vain toisen käden kohdalle mainitsemassani Golf Digestin kysymyksessä ja vastauksessa käsiteltiin.

    #499334 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mä olen aina tehnyt paksuntamisen maalarinteipillä. Kyllä se riittää, kun ylin kerros on kaksipuoleista teippiä.

    Moxien mainitsema artikkeli vaikuttaa ihmeelliseltä. Olisko siitä jotain URL:ää kellään?

    #499335 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minulla on kaikissa mailoissa Tour Velvetit ja teippien määrää en muista. Olisikohan 2+1 tai 3+1? Laaksonen tekee nykyään käytännössä kaikki mailatyöt minulle ja hän tietää, kuinka paksu meikäläisen gripin tulee olla.

    Jos laitat n. 50g gripin tilalle 65g gripin, niin svingipaino laskee n. 3 pykälää, mutta jos lisäksi pidennät varsia 0.5 tuumaa, niin se puolestaan lisää svingipainoa n. 3 pykälää. Muutokset siis suunnilleen kumoavat toisensa svingipainoa ajatellen.

    Varsien jäykyyteenkään ei tule juurikaan muutosta, vaikka varren pituutta lisätään ja lapapainoa ei muutakkaan ja silti svingipaino pysyy ennallaan. Nimittäin normaalisti, jos vartta pidennetään ja svingipaino pidetään samana esim. lapaa keventämällä, niin varsi pelaa jäykempänä, kuin normaalisti. Jos mailaan ei tehdä muita muutoksia, kuin varren pituuden lisääminen, niin kasvava svingipaino pitää varren jäykkyyden suunnilleen samana. Nyt siis tarkoitin pituuden kasvattamista varren yläpäästä.

    Jos sinulla on normaalia painavampi grippi ja haluat mitata vaikkapa varren CPM:n, niin silloin gripin normaalista poikkeava paino on huomioitava (eli sen vaikutus svingipainoon), jotta saat vertailukelpoisia arvoja.

    #499336 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse aikanaan laitatin paksummat gripit. Minulle se aiheutti kaksi ongelmaa:

    1. Swingipaino muuttui niin, että lyönnin rytmi katosi kokonaan. Tämän sai kyllä korjattua.

    2. Paksumpi grippi ei sittenkään ollut hyvä ratkaisu. Uusi paksu grippi teki otteesta jäykän ja ranteiden liikkuvuus heikkeni tuntuvasti. Ranteita oli vaikeaa saada backsvingissä 90 asteen kulmaan.

    Nyt olen palannut takaisin normaaleihin grippeihin joissa on hieman teippiä lisänä.

    Mikä oli siis oppi. Kannattaa kokeilla ensin, eikä mennä mutu-tuntumalla

    #499337 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Alla on linkki josta löytyy vielä linkki ’Download The Entire 2004 Rule Book’ josta voi ladata koko sääntökirjan. Kirjan sivulla 147 on selitetty säännöt mailojen gripeistä.

    Minun käsityksen mukaan mitään erillisiä paksunnoksia esim. vain oikean käden alle nuo säännöt eivät salli, mutta kannattaa lukea ja tulkita itse.

    Lue lisää: Rules Of Golf 2004-2007

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Paksumpi grippi…hörhölle ja muille

Etusivu Foorumit Yleistä Paksumpi grippi…hörhölle ja muille